Acasă Actualitate Angajații de la Filarmonica Banatul au mutat greva în fața Primăriei Timișoara

Angajații de la Filarmonica Banatul au mutat greva în fața Primăriei Timișoara

746
DISTRIBUIȚI

Pentru că negocierile cu conducerea Filarmonicii Banatul din Timișoara și cu reprezentanții primăriei bat pasul pe loc, angajații filarmonicii și-au mutat greva în stradă. Muzicienii din orașul care va fi Capitală culturală europeană în 2021 protestează în fața Primăriei Timișoara împotriva unui director pe care îl acuză de comportament abuziv.

Conform Sindicatului Filarmonicii Banatul negocierile cu direcțiunea filarmonicii nu au făcut nici un pas semnificativ. ”Deoarece se constată reaua credință în discuțiile pe care le avem cu directorul Ioan Coriolan Garboni cât și refuzul acestuia de a accepta normalitatea, am decis sa continuăm greva. Cerem insistent autorităților să intervină în mod real și eficient, pentru reglarea acestei situații, astfel încât spectatorii noștri să nu mai aibă în continuare de suferit. Noi nu dorim decât o Timișoara cu adevărat culturală. Vom continua protestul nostru, zilnic la sediul filarmonicii Banatul”, precizează sindicaliștii.

Deoarece protestul de miercuri nu a avut aprobare de la primărie, greviști au fost avertizați de jandarmi să părăsească platforma din fața Filarmonicii. Ei au continuat protestul pe terasa instituției, iar joi vor fi din nou în stradă, de data aceasta cu aprobare de la comisia de ordine publică.

Comentarii

comentarii