Acasă Actualitate Angajații OncoHelp aleargă la Timotion pentru a putea achiziționa un gastroscop ultraperformant...

Angajații OncoHelp aleargă la Timotion pentru a putea achiziționa un gastroscop ultraperformant care va permite depistarea precoce a cancerului gastric

DISTRIBUIȚI

Prevenția în sănătate, îndeosebi în domeniul oncologic, trebuie să devină un obiectiv principal al luptei împotriva cancerului, pentru a cărui realizare este necesar să ne implicăm cu toții. Prevenția salvează vieți. Organizatorii Timotion 2023 au recunoscut și apreciat eforturile pe care Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp le face zi de zi și au inclus și anul acesta proiectul “Nu lăsa cancerul să învingă!” în cea de-a 9-a ediție a evenimentului caritabil de mișcare.

”Vom alerga împreună la Timotion 9 pentru achiziționarea unui aparat destinat compartimentului de endoscopie digestivă din cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp. Depistarea precoce a modificărilor apărute în sfera digestivă, conștientizarea factorilor de risc ce pot genera neoplazii digestive sunt elemente importante atunci când vorbim de cancerul gastric”, tranmit reprezentanții OncoHelp.

“Cancerele de stomac și de esofag, cumulate, sunt a doua cauză de deces din rândul neoplaziilor digestive, după cancerul de colon, la nivel mondial. Boala este mai frecventă la bărbați decât la femei. Cancerul de stomac este printre neoplaziile care pot fi prevenite și depistate timpuriu. Acest lucru se poate realiza printr-o gastroscopie, care permite o vizualizare directă a tubului digestiv superior, a esofagului, stomacului și duodenului. Vorbim de o investigație imagistică realizată cu ajutorul unui endoscop care asigură o observare a  organelor mult mai bună decât în cazul unei scanări cu ajutorul unui CT sau RMN”, spune dr. Răzvan Diaconescu, medic primar gastroenterologie, Asociația OncoHelp Timișoara – Centrul de Oncologie OncoHelp.

Gastroscopul pe care doresc să îl achiziționeze prin participarea la evenimentul Timotion 2023 este unul de ultimă generație, care permite nu doar examinarea leziunilor oncologice, ci evidențiază mult mai puternic malignitatea, chiar într-un stadiu incipient, dând posibilitatea ghidării video pentru realizarea biopsiei.        

“În ultima perioadă ne-am lovit de o creștere ridicată a numărului de cazuri de cancer gastric. Mai mult, pacienții aflați într-un program de chimioterapie necesită o urmărire endoscopică periodică, ce trebuie făcută într-o anumită fereastră de timp. De aceea, pentru a completa numărul de aparate, avem nevoie de încă un gastroscop”, spune dr. Răzvan Diaconescu, medic primar gastroenterologie, Asociația OncoHelp Timișoara – Centrul de Oncologie OncoHelp.

“Furnizarea de servicii medicale oncologice de înaltă competență profesională reprezintă misiunea noastră declarată și asumată. Mereu ne-am concentrat atenția pe satisfacerea așteptărilor pacientului oncologic și ne-am asigurat că acesta din urmă va beneficia de o experiență medicală la standarde de excelență. Scopul nostru este să prevenim pe cât posibil cancerul, dar, în egală măsură, scopul nostru este acela de a lupta alături de pacienții care se confruntă cu o boală oncologică. Suma de care avem nevoie pentru achiziționarea aparatului este de 98.000 de lei”, spune dr. Valeriu Boruga – manager Asociația OncoHelp – Centru de Oncologie OncoHelp.

Evenimentul va avea loc în 28 mai 2023 în Piața Iancu Huniade din Timișoara.  Modalitățile prin care orice persoană poate susține proiectul ”Nu lăsa cancerul să învingă” la Timotion 2023 sunt: înscrierea la o cursă de mișcare, fie de alergare sau pedalare. o donație către proiectul nostru pe site-ul Timotion, înscrierea ca și “Campion” care strânge la rândul său fonduri pentru proiectul nostru sau o donare de sânge care permite donatorului să participe gratuit la Timotion 9.

 Timotion este cel mai mare eveniment de mișcare și strângere de fonduri din zona de vest a țării, organizat de Fundația Comunitară Timișoara și Asociația Alergotura, care urmărește să inspire comunitatea locală să sprijine și să se implice în proiecte dedicate comunității și să adopte un stil de viață sănătos în care alergarea este o opțiune.

Comentarii

comentarii