Acasă Actualitate Angajații Protecției Consumatorilor își cer drepturile salariale: „Din instituție pleacă tot mai...

Angajații Protecției Consumatorilor își cer drepturile salariale: „Din instituție pleacă tot mai mulți colegi bine pregătiți”

1596
DISTRIBUIȚI

Comisarii de la Protecția Consumatorilor își cer drepturile. Au ajuns să aibă cele mai mici salarii din toate instituțiile de control. Colegii lor, funcționari publici, au salarii duble sau triple față de ei, în timp ce comisarii nu au nici hârtie pentru imprimantă și, uneori, nici curent în instituție.

Calculul rece al hârtiei ne „spune” că un comisar superior al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) are salariul brut de bază de 3.917 lei, în timp ce un inspector superior la Direcția de Sănătate Publică are 6.390 de lei. Exemplele pot continua. Un șofer la ANAF are un salariu brut de bază de 3.451 lei, iar un comisar debutant la ANPC are 1.740 lei. Sindicatul Național al Funcționarilor Publici (SNFP) transmite că din Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor pleacă oameni din cauza salariile proaste și a dotărilor insuficiente. Oameni cu experiență…

„Comisarii ANPC au cele mai mici venituri (formate exclusiv din salarii deoarece aproape orice altă activitate posibil aducătoare de venituri ne este interzisă) dintre toate instituțiile de control deconcentrate, deși toți avem studii superioare. Cele mai multe Comisariate județene nu au un jurist și un economist. Nici un Comisariat județean nu are niciun fel de personal auxiliar – secretară, șofer, femeie de

serviciu. Tot comisarii suplinesc aceste posturi fără a fi și remunerați corespunzător. În comisariate se întâmplă frecvent să fim în situația de a ni se sista furnizarea energiei electrice, a gazelor naturale, a serviciilor de comunicații – telefonie, internet. Câteodată ni se întâmplă chiar să achităm din fonduri personale RCA-ul la automobilele din dotare sau facturi la utilități si apoi să așteptăm, luni în sir, decontarea acestora. În foarte multe comisariate sunt carențe mari în dotarea cu logistică simplă – hârtie, toner, calculatoare, imprimante, copiator funcțional (remarcați, vă rugăm, singularul!). (…)  O problemă foarte stringentă este faptul că din instituție pleacă tot mai mulți colegi bine pregătiți, cu multă experiență, motivul principal fiind salarizarea proastă și volum mare de muncă”, transmit angajații ANPC.

Comentarii

comentarii