Acasă Economic Angajatori de TOP Timișoara s-a încheiat, urmează ediția Virtuală, pe www.hipo.ro

Angajatori de TOP Timișoara s-a încheiat, urmează ediția Virtuală, pe www.hipo.ro

DISTRIBUIȚI

angajatori top 2016Finalul săptămânii trecute a reunit 70 de companii şi 4500 de vizitatori în cadrul celui mai mare târg de joburi din Banat, Angajatori de TOP Timisoara. Cele 2500 de joburi oferite de companii au fost deschise atât pentru profesionişti, dar şi pentru candidaţi cu nivel mediu de experienţă şi persoanelor entry-level, studenţilor şi proaspăt absolvenţilor. Pentru cei care nu au reușit să fie prezenți vineri si sâmbăta la CRAFT, târgul de joburi continuă printr-o ediţie virtuală, pe www.hipo.ro în perioada 31 octombrie – 13 noiembrie.
“Angajatori de TOP este un eveniment de dezvoltare în carieră reprezentativ pentru timișoreni. Ediția aceasta a fost despre diversitate. Fiind cea mai mare ediţie din ultimii 10 ani, am reuşit să atragem companii din foarte multe domenii. Pe lângă oferta variată de joburi, am reuşit să oferim un cadrul potrivit în care, timp de două zile, candidații au primit feedback gratuit pe CV, și-au putut testa nivelul limbii străine şi au aflat care sunt ultimele inovaţii din domeniile lor de interes în cadrul workshopurilor şi a conferinţelor. Pe cei care au vizitat standul CV Experts, îi încurajez să integreze feedbackul primit la eveniment pentru a-şi creşte şansele de angajare. Modificările vor fi actualizate in timp real și în baza de date a companiilor” – Dumitrița Ghenciu, Project Manager Angajatori de TOP Timișoara.
Pozițiile deschise în cadrul ediției Angajatori de TOP Timișoara s-au adresat atât profesioniştilor – 15% dintre joburi au fost pentru candidaţii cu peste 3 ani experienţă, 29% poziţii middle-level pentru persoane cu 1-3 ani experienţă, în timp ce 40% sunt joburi pentru candidaţii entry-level, iar 16% sunt poziţii în cadrul programelor de internship. În plus, ediţia aceasta, companiile au avut și oportunităţi de carieră part-time. Din discutiile cu angajatorii prezenți la cea de-a 9 editie Angajatori de TOP Timișoara, am observat că nevoia de recrutare a crescut, iar planurile de angajare sunt în creştere în următoarea perioadă.
Dupa ediția din Timișoara, evenimentul Angajatori de TOP continuă cu o ediție virtuală, pe www.hipo.ro. Cei care vor să participe la ediția virtuală a evenimentului trebuie să îşi creeze un cont şi un CV pe site-ul www.hipo.ro. Ulterior pot interacţiona cu platforma 3D a evenimentului, vor putea vizita standurile online ale companiilor, pot vizualiza joburile disponibile şi cerinţele solicitate de angajatori, pot aplica la joburile respective şi se pot înscrie la seminarii online (webinarii).

Ediția cu numărul 9 Angajatori de TOP Timișoara

Evenimentul de la CRAFT din weekend-ul trecut a reunit 70 de angajatori şi peste 4500 de vizitatori. În următoarea perioadă, CV-urile candidaţilor vor fi analizate de specialiştii în recrutare şi vor fi stabilite o serie de interviuri. Din feedback-ul primit, vizitatorii ediției din această toamnă au apreciat:
1. Numărul mare de companii şi notorietatea brandurilor, companii multinaționale şi locale. 70 de angajatori, respectiv 200 de specialişti în recrutare au fost prezenţi vineri şi sâmbătă la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara.
2. Diversitatea poziţiilor deschise: 2500 de joburi deschise în diverse zone de activitate precum: IT&C, Inginerie, Automotive, Servicii și BPO, Retail, FMCG, Servicii de recrutare, Logistică, Audit și Consultanță, Financiar-Bancar, Construcții etc.
3. Posibilitatea de a participa gratuit la o serie de conferinţe şi workshopuri: 28 de workshopuri şi conferinţe şi peste 50 de manageri şi specialişti au împărtăşit din cunoştinţele lor, proiectele în care sunt implicaţi şi experienţa lor profesională celor peste 1000 de participanţi.
4. Consiliere gratuită în baza CV-ului. La standul CV Experts, specialiştii în recrutare cu peste 10 ani de experienţă în zona resurselor umane, au oferit recomandări de cum ar putea fi îmbunătăţit CV-ul pentru a obţine jobul dorit.
Angajatorii prezenţi au participat la eveniment cu zeci sau chiar sute de poziţii deschise, obiectivul lor fiind de a identifica un număr cât mai mare de candidaţi pentru rolurile deschise. În calitate de organizatori am observat o efervescenţă a poziţiilor deschise în această toamnă, iar din feedback-ul primit în cele 2 zile, angajatorii apreciază că mulţi dintre cei prezenţi se potrivesc cerinţelor şi că în următoarea perioadă obiectivul va fi acoperirea poziţiilor deschise.
“În urma participării la Angajatori de Top Timișoara am stâns un număr de peste 420 de CV-uri. Sperăm ca în urma analizei acestora să putem selecta persoane cu ajutorul cărora să putem crește numărul angajatilor Bosch Service Solutions” – Elena Popescu, HR Business Partner, Bosch Service Solutions.
“Un târg de carieră este o oportunitate pentru noi de a promova pozițiile vacante și programele E.ON dar mai ales pentru a vedea ce așteptări au candidații și pentru a-i cunoaşte mai bine. Am întâlnit nu doar tineri dornici de afirmare, ci şi persoane cu multă experiență, iar dorinţa noastră este să ne vedem în săptămânile următoare la interviuri pentru pozițiile de manager Vânzări Timișoara și Hunedoara, precum şi cele din Programul pentru Ingineri, Instalatori și Electricieni” – Loredana Petru, Expert Managementul Talentelor și Employer Branding, E.ON.
“Suntem convinși că planurile noastre de recrutare viitoare vor ține cont de dinamica pieței, de așteptările candidaților și de experiența acestora. Ne dorim în echipa noastră persoane flexibile, proactive, implicate și deschise. Planurile de dezvoltare ale companiei implică și noi procese de recrutare și, cu siguranță, experiența acumulată prin prezența la Angajatori de TOP va deveni un instrument de utilizat în aceste procese de recrutare” – Corina Kovacs, HR Manager, Hamilton Central Europe.
Mai multe detalii despre evenimentele Angajatori de TOP din această toamnă sunt disponibile pe www.hipo.ro

Comentarii

comentarii