Acasă Actualitate Angajatul unei multinaționale din Timiș, confirmat cu COVID-19

Angajatul unei multinaționale din Timiș, confirmat cu COVID-19

19653
DISTRIBUIȚI
autoliv

Încă un caz de infectare cu noul coronavirus a fost înregistrat, la sfârșitul acestei săptămâni, la Lugoj. Este vorba de soțul uneia dintre cele șase asistente medicale confirmate cu COVID-19, de la secția Pneumologie a spitalului lugojean. Bărbatul este angajat al firmei Autoliv și, după cum au anunțat reprezentanții companiei, a intrat în izolare imediat după ce soția sa a fost confirmată ca fiind infectată cu temutul virus.

„Având în vedere că în cursul zilei de vineri, 03.04.2020, s-a confirmat primul caz de Coronavirus în divizia Lugoj a societății Autoliv Romania, societatea aduce la cunoștința tuturor celor interesați că angajatul respectiv se afla la domiciliu încă din data de 27.03.2020, când a anunțat societatea că a intrat în contact cu o persoană suspectă de virusul Covid-19. Încă de la acel moment, Autoliv a luat toate măsurile necesare pentru a-și proteja angajații, sens în care: li s-a transmis tuturor angajaților (întreg personalul de pe liniile de producție) care au intrat în contact cu colegul menționat să rămână în autoizolare, s-a efectuat dezinfectarea halei de producție, precum și a autobuzului cu care se efectua deplasarea la locul de muncă. De asemenea, situația de fapt a fost comunicată Direcției de Sănătate Publică Timiș, care a confirmat corectitudinea măsurile întreprinse de Autoliv. Luând în considerare faptul că se decisese deja anterior ca în perioada 6-12 aprilie activitatea Autoliv Lugoj și Reșița să fie oprită, iar în intervalul 13-19 aprilie să se lucreze la capacitate minimă, în perioada următoare se va efectua o acțiune de dezinfectare generală a fabricilor din Lugoj și Reșița, procedându-se la fel și cu mijloacele de transport care asigură transportul salariaților Autoliv la spațiile de producție. Conducerea companiei ține legatura telefonic cu toti angajații care sunt acum în izolare, nefiind niciun semnal că ar exista simptome specifice noului virus”, au anunțat reprezentanții Autoliv.

Până în prezent, în Lugoj au fost înregistrate zece cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care doi pacienți și șapte cadre medicale (un medic și lase asistente) de la Spitalul Municipal Lugoj.

Comentarii

comentarii