Acasă Administraţie Animalele de la Grădina Zoo aşteaptă să fie îngrijite

Animalele de la Grădina Zoo aşteaptă să fie îngrijite

680
DISTRIBUIȚI

Animalele de la Grădina Zoologică din Timişoara ar putea avea o viaţă mai bună dacă se va găsi o firmă care să ofere serviciile veterinare necesare. Primăria Timişoara a scos la licitaţie aceste servicii şi aşteaptă ofertanţii până miercuri, 14 august.

“La Grădina Zoologică a Municipiului Timişoara s-a constatat necesitatea achiziţiei serviciilor de specialitate veterinare, care urmează să fie realizate pe baza unui program complet de asistenţă veterinară stabilit şi desfăşurat sub supravegherea unui medic veterinar familiarizat cu practica curentă a îngrijirii animalelor din colecţie”, arată un Ordin al ministrului Mediului, menţionat în caietul de sarcini.

Medicul veterinar va trebui să asigure asistenţa necesară ori de câte ori va fi nevoie, iar consultaţiile şi medicaţia administrate să se asigure prin aplicarea celor mai bune practici în domeniu.

Grădina Zoo din Timişoara are p gamă vastă şi variată de exemplare de colecţie, de la peşti, ţestoase de Florida sau europene ori chineze, până la păuni, cerbi lopătari, guanaco, canguri pitici, macaci japonezi sau coadă de leu, urşi bruni, tapiri, râşi, şerpi regali sau zebre şi antilope.

Este ştiut faptul că Timişoara are nevoie pentru anul 2021 de mult mai multe obiective de vizitat, nu doar de concerte de noapte. Adică are nevoie de mult mai multe muzee, de parcuri atractive, grădină botanică şi zoo. Grădina Zoo a fost aproape tot timpul existenţei sale la pământ, năruită, cu exemplare care şi-au găsit aici sfârşitul, cu o vegetaţie care bate deşertul sau cu alei impracticabile la primii stropi de ploaie.

Comentarii

comentarii