Acasă Actualitate Aniversare în domeniul contabilității la Facultatea de Economie și de Administrare a...

Aniversare în domeniul contabilității la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest din Timișoara

DISTRIBUIȚI

În contextul sărbătoririi a 50 ani de la înființarea Facultății de Economie și de Administrare a Afecerilor din cadrul Universității de Vest din Timișoara („FEAA50”), Departamentul Contabilitate și Audit aniversează doi dintre profesorii remarcabili ce au avut o contribuție însemnată la înființarea și dezvoltarea academică a instituției: profesor universitar dr. Valeria Băbăiță și profesor universitar dr. Ion Pereș.

Astfel, în 12 decembrie 2017, ora 17:00, la sediul Facultatății de Economie și de Administrare a Afacerilor din str. J.H. Pestalozzi, nr. 16 (sala P02) va avea loc evenimentul prilejuit de prezentarea a două volume aniversare: „Cuvinte de suflet. Liber Amicorum în onoarea doamnei profesor Valeria Băbăiță la împlinirea vârstei de 80 ani” și „Contabilitate, control și audit. Liber Amicorum în onoarea Profesorului Ion Pereș la împlinirea vârstei de 70 ani”, realizate la Editura Universității de Vest din Timișoara.

«Cuvintele Majestății Sale, Regele Ferdinand I al României: „Nu zidurile fac o şcoală, ci spiritul ce domneşte într-însa!” se dovedesc a fi o stare de fapt pentru o instituție de învățământ superior cum este Universitatea de Vest din Timișoara. Dincolo de emoția evenimentului, liber amicorum semnifică un simbol, o carte a prietenilor – dascăli, colegi, doctoranzi sau studenți. Ca formatori de oameni, caractere și valori, spiritul dascălilor noștri este cel care ne determină să avem întodeauna respectul și admirația cuvenite. Doamna profesoară Valeria Băbăiță este unul din membri fondatorii ai facultății noastre, iar domnul profesor Ion Pereș este una din personalitățile care au gestionat vreme îndelungată școala de contabilitate bănățeană, continuând activitatea profesorului Cornel Olariu și a profesorului Mihail Epuran. Le mulțumim pentru că există în viața multora dintre generațiile de economiști ai Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor, dar și a profesioniștilor membri ai Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România. Le dorim sănătate și viață cât mai lungă! La mulți ani! » – a precizat prof. univ. dr. Bunget Ovidiu Constantin, directorul Departamentului Contabilitate și Audit.

Comentarii

comentarii