Acasă Cultura Ansamblul Banatul, Liliana Laichici și Dumitru Teleagă, într-un spectacol de neuitat în...

Ansamblul Banatul, Liliana Laichici și Dumitru Teleagă, într-un spectacol de neuitat în Parcul Rozelor

903
DISTRIBUIȚI

Ansamblul Profesionist Banatul participă miercuri, 4 iulie, de la ora 20. 00,  la ”Festivalul Inimilor”, ediția a XXIX-a, în Parcul Rozelor Timișoara, cu un spectacol de neuitat, alături de doi dintre cei mai valoroși și admirați interpreți de folclor autentic din România – Liliana Laichici și Dumitru Teleagă.

Orchestra, condusă de dirijorul Sebastian Roșca, va prezenta o suită de cântece care vor pune  în valoare tehnica instrumentiștilor și frumusețea folclorului muzical. Dansatorii, coordonati de coregrafii Brândușa și Nicolae Stănescu, vor aduce pe scenă Banatul de altădată cu jocuri care spun povestea locului prin coregrafii spectaculoase și autentice restituiri culturale. Dansuri de perechi cu pași simpli și costume colorate dezvăluie Pusta Banatului, așezată și domoală, iar dansurile de băieți (Brâul lui Monea, Brâul lui Ioșca, Brâul sau Momirul) aduc răcoarea muntelui și a apelor din Banatul Montan pe scena din Parcul Rozelor.

Voci emblematice pentru zona Banatului, Liliana Laichici și Dumitru Teleagă vor oferi un recital în care doine, ardelene și jocuri de doi vor încânta sufletul timișorenilor care se vor afla în Parcul Rozelor, cu prilejul Festivalului Inimilor.

 

Comentarii

comentarii