Acasă Politica Antonescu i-a cerut lui Boc să nu mai pună textilişti directori la...

Antonescu i-a cerut lui Boc să nu mai pună textilişti directori la Aeroportul Timişoara

DISTRIBUIȚI

Preşedintele PNL Crin Antonescu i-a cerut joi seară premierului Emil Boc să facă depolitizarea reală a instituţiilor, să nu mai numească „striperi, textilişti, domnişoare de palmares”, primul-ministru replicându-i că propune un pact pentru stabilitatea funcţiei publice.
Antonescu a susţinut că România a atins „grad de politizare maxim”, precizând că finalul anului 2005 „se mersese măcar din punct de vedere legislativ către o depolitizare care e esenţială”. „Orice fel de Constituţie am face, dacă nu vom depolitiza rezonabil structurile administrative, degeaba o facem. Ce înseamnă asta domnule prim-ministru? Să nu mai puneţi striperi directori la cultură, să nu mai puneţi textilişti directori la Aeroportul Timişoara, să nu mai puneţi tot felul de domnişoare de palmares mari directoare în România, cam asta înseamnă depolitizare”, a afirmat preşedintele PNL. El a adăugat că şi PNL, şi PSD au politizat instituţii, dar această practică trebuie stopată.
În replică, premierul Emil Boc a precizat că propune tuturor partenerilor politici un pact de stabilitate a funcţiei publice în România.
Preşedintele PSD Victor Ponta s-a declarat de acord cu propunerea lui Emil Boc, dar cu o singură condiţie: „domnul prim-ministru să plătească din buzunarul dânsului toate salariile pe care angajaţii pe care i-a dat afară de la Guvern le-au recâştigat în instanţă, să nu le plătim toţi din buzunar”. Ponta s-a referit şi la legislaţia în domeniul deconcentratelor, precizând că „niciodată în 20 de ani un premier, chiar şi dacă ar fi avut studii medii sau n-ar fi fost la şcoală niciodată, n-ar fi adoptat o nouă ordonanţă, OUG 105, cu un conţinut identic cu OUG 37, declarată neconstituţională”. „Boc va rămâne în istoria constituţională a României”, a continuat el.
Preşedintele PNL a spus că el nu este de acord cu pactul propus de premier, chiar dacă susţine ideea în sine, argumentând că preşedintele PDL „nu e credibil”. „Trebuie să văd nişte minime gesturi”, a spus Antonescu.
Preşedintele UDMR Marko Bela s-a declarat total de acord cu ideea unui pact pentru stabilirea nivelului până la care se fac schimbări pe bază de apartenenţă politică în funcţiile publice.
Discuţiile despre depolitizare au avut loc în cadrul unei emisiunii la TVR, în care preşedinţii celor patru partide parlamentare, Emil Boc, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Marko Bela, au fost invitaţi să dezbată modificarea Constituţiei.
Sursa: NewsIn

Comentarii

comentarii