Acasă Sport Antrenamente cu un campion internațional. Momentul anului în sporturile cu rachetă, la Timișoara

Antrenamente cu un campion internațional. Momentul anului în sporturile cu rachetă, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Vicecampionul mondial (B) la padel  Dante Luchetti, multiplu campion internațional susține la Timișoara, timp de trei zile de antrenamente, pentru cei dornici să cunoască, să învețe sau să se perfecționeze în padel.

Relativ nou la nivel mondial, derivat din tenis, padelul este un sport de socializare care se joacă la dublu, folosind rachete de forma celor de tenis, însă fără corzi. Terenul de joc e înconjurat de pereți din sticlă și pasele pot fi preluate inclusiv din mingile care lovesc acești pereți.

Clubul sportiv din Timișoara a facilitat întâlniri cu profesioniști ai padelului, pentru pasionați și pentru cei care și-au propus să descopere o activitate sportivă nouă și intersantă.

În acest sfârșit de săptămână, între 24 și 26 septembrie 2021, la invitația Padel Center Timișoara va fi prezent aici Dante Luchetti, un sportiv cu un CV impresionant, care și-a pus în palmares, pe lângă multiple titluri de campion național și regional, inclusiv titlul de vicecampion mondial (B) – 2004, Argentina. El a fost jucătorul numărul 1 la padel în Italia, a ocupat locul 17 la nivel mondial (FIP) și locul 18 în Spania. A câștigat numeroase competiții internaționale și a participat, alături de echipa națională de padel a Italiei, la competiții mondiale și europene.

Dante Luchetti are 30 de ani experiență în padel, atât ca jucător profesionist cât și ca antrenor.  El este consacrat în lume ca un inovator în tehnica de joc a acestui sport.

Dante Luchetti va susține sesiuni de antrenamente la care sunt așteptați iubitorii de sport care doresc să descopere o disciplină nouă, dar și jucătorii dornici să se perfecționeze.

Orginiar din Argentina și stabilit în Italia, Dante Luchetti este considerat unul dintre cei mai buni antrenori de padel din lume. A dezvoltat o metodă inovativă de joc și antrenează campionii padelului de pe tot globul (cea mai recentă întâlnire a sa fiind cu jucătorul de padel Augustin Tapia, numărul 5 mondial). Miza lui e să facă cunoscut padelul în cât mai multe țări, de aceea antrenează peste tot în lume, iar acum ajunge pentru  prima dată în România. „Obiectivul meu este să duc și să dezvolt padelul în cât mai multe țări. Padelul este un sport mai ușor decât tenisul, este un sport distractiv. De aceea susțin cursuri de pregătire în Grecia, Italia, Belgia, Suedia, Franța, etc. Lucrez la o metodă inovativă de joc; care promovează un concept de padel modern și inovator”, declară Dante Luchetti.

El punctează că padelul e un sport ideal a fi practicat atât de femei cât și de bărbați, dar și de adolescenți. Pe durata acestor zile, Dante Luchetti va susține antrenamente speciale cu liceenii din Timișoara care doresc să se inițieze în vederea participării la Cupa liceelor @padelcenter, competiție inițiată de Inspectoratul Școlar al Județului Timiș, împreună cu baza sportivă menționată și Știri pentru copii.

Timișorenii sunt invitați să descopere, alături de Dante Luchetti în zilele de 24, 25 și 26 septembrie, pasiunea pentru acest nou sport cu racheta.

 

Djokovic, Nadal și Serena Williams joacă padel

 

Padelul este, în prezent, sportul cu cea mai rapidă creștere din lume, numărând peste 10 milioane de jucători la nivel mondial. În Spania a depășit tenisul, devenind al doilea sport ca numar de participanți, după fotbal.

Marii sportivi ai lumii joacă și padel. Novak Djokovic, Maria Sharapova, Rafael Nadal și Serena Williams sunt unii dintre tenismenii care joacă padel. Nadal a deschis propriul club de padel. Și fotbaliști precum Iker Casillas, Andres Iniesta, Lionel Messi, dar și brazilianul Ronaldo fac partide de padel în timpul liber. Iker Casillas, de exemplu, a participat, în 2014, în turnee internaționale de padel și chiar a inaugurat, pentru fundația sa, un teren de padel ce îi poartă numele.

Gerard Piqué, Martina Hingis, Francesco Totti, Zlatan Ibrahimovic sunt alți sportivi care practică padelul. Regizorul serialului Vlad și al filmului Miami Bici, Jesus del Cerro, este  și el un mare fan al padelului.

 

Padelul s-a „născut” în 1969

 

Padelul a apărut în anul 1969, la Acapulco, în Mexic, din inițiativa unui om de afaceri nativ, Enrique Corcuera. Totul a pornit din dorința afaceristului de a-și proteja terenul de tenis de vegetația care îi invada curtea. Drept pentru care a ridicat pereți în jurul acestuia. Realitatea e că pereții o ajutau însă mai ales pe soția lui, să nu mai scape mingile în decor, când juca.

Un prieten al lui Corcuera a găsit conceptul cu pereți care înconjoară un teren de tenis nu doar surprinzător, ci și foarte interesant. I-a plăcut mai ales posibilitatea de a prelua în continuare mingile care loveau pereții, fără să se oprească jocul. Astfel, el a dezvoltat ideea. A creat un teren oficial, cu pereți de sticlă, reguli de joc clare, care se aplică și în prezent.

Noul sport a primit propriul nume, padel, și a fost „exportat” în Spania. Aici a devenit aproape imediat o adevărată obsesie națională, apoi a cucerit țară după țară. În prezent sunt peste 10 milioane de jucători de padel în întreaga lume.

Studii medicale au demonstrat că acest sport este benefic atât pentru sănătatea fizică cât și cea mentală a practicanților. Într-o partidă de padel se consumă aproximativ 600 de calorii, iar în plus, acest sport reduce riscul de a suferi de o boală cardiacă cu până la 56%. Tototdată,  ajută la dezvoltarea mobilității, a echilibrului, vitezei, forței și a coordonării.

 

Comentarii

comentarii