Antreprenorii Nicolae Gavra și Sorin Suru, proprietarii Timcon, unul dintre cei mai mari costructori din Timișoara, au lansat un proiect rezidențial lângă Pădurea Băneasa, din nordul Bucureștiului, care poate cuprinde peste 400 de apartamente premium, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.
Compania Analog Construcții, împărțită în mod egal de cei doi investitori timișoreni, pregătește realizarea unui proiect rezidențial, cu birouri și spații comerciale, pe Șoseaua București – Ploiești nr. 107.
Terenul pe care este planificat acest proiect are o suprafață de circa 14.000 de metri pătrați și este mărginit pe o latură de showroom-urile Jaguar și Land Rover ale Țiriac Auto și pe altă latură de Pădurea Băneasa. Primăria Municipiului București a avizat în 2010 un Plan Urbanistic Zonal inițiat de Alexandru Pompiliu Antonescu pentru acest teren. Parametrii urbanistici aprobați atunci și care sunt repropuși acum de noii proprietari prevăd o suprafață construită desfășurată de peste 42.000 de metri pătrați, echivalentul a peste 400 de apartamente premium. Dezvoltarea urmează a fi realizată în două imobile cu 5, respectiv 6 etaje. Extras din PUZ-ul obținut de Alexandru Pompiliu Antonescu pentru acest teren Firma Analog Construcții a trecut printr-un proces de insolvență, din care a ieșit 2015. Compania a devenit insolventă în timp ce era la jumătate cu dezvoltarea unui proiect rezidențial. În 2021, Analog Construcții a raportat o cifră de afaceri de 33,1 milioane lei, mai mult decât dublu față de anul anterior.
Și constructorul Timcon, deținut tot de Gavra și Suru, a trecut printr-un proces de insolvență, încheiat în 2017. La momentul declanșării procedurii, Timcon era implicat în dezvoltarea mai multor ansambluri rezidențiale din Timișoara și acumulase datorii de circa 110 milioane lei. În 2021, afacerile Timcon s-au ridicat la 35,5 milioane de lei, cu circa 37% mai mari decât anul anterior.
Gavra și Suru au deschis anul trecut centrul de recuperare pentru bătrâni Vitalitas Senior Center, cu 700 de locuri, amplasat pe un teren de 5 hectare din apropierea pădurii Snagov.
În 2017, Nicolae Gavra, alături de Mihai Șotropa și Marcel Martin, a fost implicat într-o tranzacție evaluată la circa 50 de milioane de euro, prin care compania de cablu IKOM din Belgrad a fost cumpărată de fondul american KKR.
Gavra mai vânduse la începutul anilor 2000 și rețeaua de cablu Analog din Timișoara către UPC. Familia Gavra a fost prezentă, în trecut, și în topul celor mai bogați români realizat de Forbes, scrie Profit.ro.