Acasă Actualitate Anul 2022 aduce pentru Consiliul Județean Timiș un buget total de aproape...

Anul 2022 aduce pentru Consiliul Județean Timiș un buget total de aproape 600 de milioane de lei

DISTRIBUIȚI

Investiții semnificative în domeniul sănătății și al infrastructurii rutiere, în domeniul patrimoniului, dar și burse mai mari pentru copii cu nevoi speciale, toate aceste capitole sunt incluse cu sume semnificative, mai mari ca în anul precedent, în bugetul Consiliului Județean Timiș pe anul 2022. Valoarea totală a acestuia este în valoare de 584,6 milioane de lei, a anunțat joi președintele instituției, Alin Nica. Secțiunea de funcționare va consuma 3901 milioane de lei, iar cea de dezvoltare 194,5 milioane de lei.

”Bugetul pe 2022 îl dorim să fie o concretizare a viziunii actualei conduceri, o punere în valoare a aparatului de specialitate. Au fost zeci de ore de muncă intensă, de analiză, de discuții cu instituțiile subordonate, între structurile aparatului de specialitate al Consiliului Județean”, spune Alin Nica.

Investițiile, mai ales în domeniul infrastructurii vor ocupa un important capitol în noul buget.

”Acest buget este unul echilibrat, construit responsabil, punem accent pe infrastructură și dezvoltare. Am preluat multe drumuri comunale, deși avem o rețea de peste 1300 de kilometri.”, a mai spus Nica.

Sunt șase direcții principale pe care vor fi realizate cheltuielile bugetului: Mobilitate, Calitatea Vieții, Proiecte, Patrimoniu, Cultură, Eficientizare. Sănătatea și transporturile rutiere sunt printre domeniile care vor atrage cele mai mari investiții.  Sănătatea va avea o creștere de 274% a fondurilor investite de CJT, Cultura 217%, sumele alocate pentru bursele elevilor cu nevoi speciale 196%, dar cea mai mare creștere va avea loc la capitolul patrimoniu, mai precis Clădiri, cu 410%, pentru reparații, investiții și achiziții.

Prezentare-buget-2022

Comentarii

comentarii