Acasă Actualitate Anunțul premierului Dăncilă! Se face spital regional la Timișoara! Cu elicopter și...

Anunțul premierului Dăncilă! Se face spital regional la Timișoara! Cu elicopter și heliport

947
DISTRIBUIȚI

Deși timișenii sunt deja obișnuiți cu vorbe de acest fel, de câțiva ani, premierul Viorica Dăncilă a declarat astăzi, la debutul ședinței de Guvern, că în urbea de pe Bega se va construi un spital regional în parteneriat public-privat.

„Astăzi adoptăm cel de-al doilea pachet de investiţii strategice care vor fi realizate în parteneriat public privat. În şedinţa din 24 mai, anul acesta, am aprobat primele cinci proiecte. Astăzi aprobăm încă opt proiecte strategice de investiţii, care urmează să fie pregătite şi atribuite în parteneriat public privat. Dintre acestea, trei sunt în domeniul sănătăţii, ceea ce arată interesul Guvernului României pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale”, a spus premierul Dăncilă.

Primul proiect este o bancă de sânge la nivel național.

„Al doilea proiect, spitalul regional Timişoara. Acest spital va deservi partea de vest a ţării noastre. Al treilea proiect în domeniul sănătăţii se referă la spitalul regional Brăila-Galaţi, un spital regional cu o capacitate de aproximativ 800 – 1.000 de paturi. Celelalte cinci proiecte vizează amenajarea râurilor Argeş şi Dâmboviţa pentru navigaţie, construirea Aeroportului Bucureşti Sud, canalul Siret-Bărăgan, construcţia în parteneriat public privat a unei fabrici de mijloace de transport electrice şi un nou complex turistic de schi în masivul Făgăraş”, a spus Dăncilă.

Guvernul României a transmis că viitorul spital regional al Timișoarei va avea elicopter și heliport.

La fel ca celelalte spitale regionale care urmează să se construiască, acesta va fi un spital clinic organizat cu o structură de specialități, cu o platformă complexă de investigații și intervenții terapeutice clinice și paraclinice, care va asigura asistență medicală pentru cazurile medicale complexe. Spitalul din Timișoara va fi dotat cu heliport și elicopter pentru urgențe, precum și cu clinici de specialitate și centre de cercetare dotate corespunzător”, transmit cei de la Guvernul României.

 

 

Comentarii

comentarii