Acasă Actualitate Apă potabilă corespunzătoare în Timiş, conform inspectorilor sanitari

Apă potabilă corespunzătoare în Timiş, conform inspectorilor sanitari

390
DISTRIBUIȚI

Inspectorii din cadrul Dircţiei Judeţene de Control în Sănătate Publică (DJCSP) Timiş au efectuat, în februarie, controale la 10 staţii de tratare a apei potabile din Timişoara, Deta, Jimbolia, Sânicolau Mare, Buziaş şi Lugoj.
Inspecţia a evaluat condiţiile de protecţie sanitară a surselor de apă, condiţiile de igienă existente în staţiile de tratare, a verificat respectarea proceselor de tratare în concordanţă cu prevederile stipulate în autorizaţiile sanitare de funcţionare şi mai controlat modul de monitorizare a apei potabile produse şi furnizate către consumatori. “Am constatat o serie de aspecte pozitive, cu privire la: respectarea fluxului tehnologic în tratarea apei, a graficelor de curăţare şi întreţinere a instalaţiilor de la nivelul uzinelor, existenţa stocurilor suficiente de reactivi de potabilizare şi dezinfectanţi, efectuarea controalelor medicale periodice la personal”, a spus Prof.univ.dr. Monica Licker, director adjunct.
În acţiunile viitoare se va insista asupra verificării îndeplinirii obligaţiilor primăriilor comunelor din judeţ, de a analiza periodic calitatea apei furnizate, în scopul prevenirii îmbolnăvirilor la consumatori.
 

Comentarii

comentarii