Acasă Actualitate Apă otrăvită cu o substanță toxică de la groapa de gunoi din...

Apă otrăvită cu o substanță toxică de la groapa de gunoi din apropiere într-o comună din Banat

DISTRIBUIȚI

Pe timp de caniculă, sute de oameni din localitatea Lupac, județul Caraș Severin mor de sete. Oamenii se plâng de faptul că sunt nevoiți să care bidoanele cu apă de la zeci de kilometri depărtare. Totul se întâmplă după ce apa din fântânile comune din satul lor a fost infestată cu o substanță toxică.

După ce angajații Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin au făcut o nouă analiză a apei din fântânile publice din Lupac, rezultatele arată că nu este potabilă nici la două luni după ce aceasta a fost infestată în mod accidental cu o substanță toxică de la groapa de gunoi din apropiere.

„Au fost constatați parametri depășiți fapt pentru care direcția de sănătate publică Caraș Severin recomandă să nu fie consumată apa din fântânile publice de pe raza localității”, a spus un reprezentant al DSP.

Mai mult, reprezentanții DSP au cerut etichetarea tuturor fântânilor publice cu inscripția Apă nepotabilă. Autoritățile au pus la dispoziția oamenilor o cisternă cu o capacitate de 3000 litri de apă menajeră pentru a fi distribuită populației și s-a intervenit si pentru decontaminarea surselor de apă din localitatea Lupac.

 

Comentarii

comentarii