Acasă Actualitate Apar infecţiile respiratorii acute de sezon, în Timiş

Apar infecţiile respiratorii acute de sezon, în Timiş

2120
DISTRIBUIȚI

La Direcţia de Sănătate Publică Timiş a început raportarea de către toţi furnizorii de servicii medicale a cazurilor de infecţii respiratorii, din sezonul rece 2019-2020, iar numărul lor nu este deloc mic.

Pentru săptămâna 30 septembrie – 6 octombrie au fost raportate un număr de 1691 infecţii acute ale căilor respiratorii superioare cu 98 de internări; 205 pneumonii cu 47 de internări.

Partea bună este că încă nu s-a înregistrat niciun caz de gripă.

Din tranşa de vaccin gripal distribuită pentru vaccinarea personalului medico-sanitar au fost imunizate 725 de persoane.

Medicii fac recomandări de ordin general care se impun în cazul infecţiilor respiratorii şi anume: evitarea contactului apropiat cu persoanele care prezintă simptomatologie respiratorie şi evitarea aglomerărilor de persoane în spaţii închise; spălarea mâinilor (metoda cea mai eficientă de reducere a transmiterii); aerisirea spaţiilor în care se desfăşoară activităţile zilnice. În cazul în care o persoană dezvolta simptome de boală sau simptome care nu se ameliorează în termen de 72 de ore de la debut sau care are un risc crescut de complicaţii cauzate de gripă, să se prezinte la medic.

Comentarii

comentarii