Acasă Economic Apar roboții în agricultură, în 2022

Apar roboții în agricultură, în 2022

DISTRIBUIȚI

Pe vremuri cântam acel cântecel cu „Țăranul e pe câmp/Ura, drăguța mea, țăranul e pe câmp”, dar în curând versul va fi „Robotul e pe câmp”, inclusiv în România. și nu doar pentru testare, așa cum s-a întâmplat anul trecut în Insula Mare a Brăilei.

Compania daneză Agrointelli, care realizează roboții – denumiți, cum altfel – robotti pentru agricultură, are intenții clare de a intra pe piața din România, Serbia și Ungaria, prin intermediul evofarming KFT.

Roboții pot fi utilizați în ferme vegetale și horticultură, precum și pe terenurile universităților agricole, iar fermierii și instituțiile de învățământ agricol vor beneficia permanent de servicii și asistență tehnică.

Inginerii danezi spun că robotti este unul dintre cei mai avansați roboți agricoli din lume. Este pus în mișcare de un motor diesel, cu cuplare standard în trei puncte, astfel încât să poată fi echipat cu utilaje agricole standard pentru a efectua diferite sarcini de câmp pe tot parcursul sezonului.

Sunt două modele de robotti – 150D și 150LR. Primul are o priză de putere și două motoare, unde unul operează exclusiv priza de putere. Al doilea model este proiectat pentru operațiuni fără priză de putere, are un motor, un rezervor de motorină de 300 l și o capacitate de ridicare de 1.250 kg. (sursa: revista Profitul agricol www.agrinet.ro )

 

 

Comentarii

comentarii