Acasă Actualitate APFR Timişoara califică 395 de femei pe funcţia de director, cu bani...

APFR Timişoara califică 395 de femei pe funcţia de director, cu bani de la Uniunea Europeană

439
DISTRIBUIȚI

luni APFR adela dinu si vasile moldovan APFR TimisDSCF1213Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România (APFR) cu sediul în Timişoara şi-a propus să califice şi să promoveze în funcţia de “director de magazin” 395 de femei şi de “lucrător în comerţ” 445 de femei, până în octombrie 2015.

De asemenea, vor fi dezvoltate competenţele manageriale şi antreprenoriale în sectorul comercial prin programe de perfecţionare şi asistenţă în deschiderea unei afaceri pentru 295 de femei.
Proiectul Centrul de Excelenţă în Promovarea Femeii pe poziţii calificate şi înalt calificate în sectorul comercial a fost lansat luni, 30 iunie.
Adela Dinu, manager de proiect, a precizat că obiectivul este creşterea accesului femeii pe piaţa muncii pe poziţii calificate şi înalt calificate, promovând o atitudine de valorizare a rolului femeii în societate şi pe piaţa forţei de muncă. Proiectul vizează pregătirea profesională a femeii pentru un comerţ modern şi la standarde de înaltă calitate.
“Femeile sunt majoritare (51,9%) conform Anuarului Statistic al României, într-un sector în care fiecare al şaselea angajat este lucrător în comerţ şi are venituri mult mai mici pentru a-şi putea suporta costurile formării”, a subliniat Adela Dinu. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Investeşte în oameni.

Comentarii

comentarii