Acasă Administraţie APFR Timişoara: „O femeie lucrează gratis 59 de zile pe an!”

APFR Timişoara: „O femeie lucrează gratis 59 de zile pe an!”

660
DISTRIBUIȚI

apfr-timisoaa-adela-dinu

Conform Asociaţiei pentru Promovarea Femeii din România (APFR) Timişoara, o femeie lucrează 59 de zile gratis într-un an, în medie, iar la conducerea companiilor de top din Uniunea Europeană unul din şapte membri este o femeie.

De asemenea, doamnele au o rată de ocupare pe piaţa muncii mult mai scăzută decât a domnilor. De aceea, în scopul încercării de echilibrare a situaţiei, APFR desfăşoară proiectul „Centrul de Excelenţă în Promovarea Femeii pe poziţii calificate şi înalt calificate în Sectorul Comercial”, până în octombrie 2015. Grupul ţintă îl reprezintă 740 de femei.

„APFR şi Profi Rom Food şi-au propus un obiectiv comun: creşterea accesului femeii pe piaţa muncii pe poziţii calificate şi înalt calificate, prin dezvoltarea unor programe specifice, de tip calificare, recalificare şi perfecţionare, aistenţă în deschiderea unor afaceri şi transfer de know-how. Proiectul este un exemplu de inovaţie în domeniul managementului prin perfecţionare, antrepenoriat, calificare şi transfer de know-how”, a declarat Adela Dinu, manager de proiect şi directorul APFR Timişoara.

APFR mai arată că femeile reprezintă 3% dintr-un procent de 100% al membrilor consiliilor de administraţie ale marilor companii europene.

Comentarii

comentarii