Acasă Actualitate Aplicarea programului “Primul siloz” a fost aprobată

Aplicarea programului “Primul siloz” a fost aprobată

DISTRIBUIȚI

Viorel Matei, preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România, face parte din comisia ce dă licenţele
Viorel MateiÎn urma şedinţei Guvernului României, de miercuri, 15 iulie, au fost adoptate normele metodologice pentru Programul „Primul Siloz”.
Astfel, prin aceste norme metodologice de aplicare a programului au fost stabilite condiţiile pentru licenţierea depozitarilor de seminţe de consum şi s-a constituit schema de garantare a certificatelor de depozit pentru a crea posibilitatea utilizării acestora ca garanţie pentru obţinerea de credite de producţie de către producătorii agricoli. Comisia pentru acordarea licenţelor de depozit va fi formată din reprezentanţi ai ministerului, ai depozitarilor, ai Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (condusă de timişoreanul Viorel Matei), ai Federaţiei Patronatelor din Industria Alimentară – ROMALIMENTA, ai Comisiei Naţionale de Gradare a Seminţelor de Consum şi un reprezentant al Bursei Române de Mărfuri.
A fost aprobată alocarea de la bugetul de stat a sumei de 42 de milioane de lei în scopul constituirii sursei iniţiale de funcţionare a schemei de garantare a certificatelor de depozit. Producătorii agricoli vor putea să depoziteze produsele cerealiere la silozuri autorizate şi vor primi un certificat de depozit, pe care îl vor putea utiliza ca şi garanţie pentru un eventual împrumut bancar.

Comentarii

comentarii