Acasă Cultura Apocalipsa Elefantului Alb – o schimbare completă de paradigmă la Garnizoana Timișoara...

Apocalipsa Elefantului Alb – o schimbare completă de paradigmă la Garnizoana Timișoara din Piața Libertății

632
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă 14 august, de la ora 11.00, va avea loc cel de-al doilea și neconvențional tur ghidat prin expoziția de artă contemporană Apocalipsa Elefantului Alb, de la garnizoana Timișoara din Piața Libertății. Evenimentul este organizat de META Spatiu & Sepale. Ghid va fi curatoarea Mirela Stoeac Vlăduți, iar număr de locuri limitat este de 20 de persoane.

„«Apocalipsa elefantului alb» este o cercetare asupra momentului pe care îl traversăm, definit de o schimbare completă de paradigmă. Schimbarea este în același timp inevitabilă și necesară – din puncte de vedere diferite, dar, convergent, ea este, simultan, consecință și soluție. Un astfel de discurs va include în mod necesar mai multe direcții, aparent contradictorii, de la cele care acuză dispariția – și necesitatea păstrării – unor valori, până la cele care deplasează perspectiva din exterior în interiorul unei realități / serie de realități virtuale”, transmit organizatorii.

Critic sau contemplativ, mai curând decât narativ, parcursul expozițional se articulează din mai multe ipostaze ale transformării, concentrat în jurul unui nucleu de demersuri artistice care identifică soluții în forme de activism social, ecologic și pedagogic sau dimpotrivă, într-o zonă a ficțiunii, a speculației și a explorării granițelor cu un metavers care este în același timp extensie și alternativă.

Înscriere se poate face completând formularul de aici (https://forms.gle/VUeUzzFjGHYWVTCA8).

Comentarii

comentarii