Acasă Actualitate APP Timiș: ”Într-o zi geroasă de iarnă, în Timișoara, bolnavii îngheață în...

APP Timiș: ”Într-o zi geroasă de iarnă, în Timișoara, bolnavii îngheață în spitale! Donați pături noi!”

DISTRIBUIȚI

Asociația pentru Protecția Pacienților Timiș face apel către cetățeni să fie solidari cu bolnavii copleșiți de frig din spitalele neîncălzite din Timișoara și fiecare să ofere plapumi sau pături.

”Dragi, timișoreni, noi, vă rugăm să solidarizați cu bolnavii din spitalele din Timișoara și în mod special cu pacienții bolnavi de cancer, care sunt internați în spital și suportă temperaturile scăzute din timpul iernii.

Toți avem sau am avut în familie oameni dragi, pe care i-am văzut suferind de durerea acestei boli necruțatoare, care i-a topit efectiv sub ochii nostri. Știm că astfel de oameni au nevoie, de căldura sufletească, dar , mai cu seamă, au nevoie de îngrijire medicală specială.

Azi, într-o zi geroasă de iarnă , cu temperaturi de -5 grade ziua si – 10 grade noaptea, în orașul european, Timișoara, bolnavii de cancer îngheața în spitale, dozându-și ultimele resurse de viață, nu pentru a lupta cu boala, ci pentru a supraviețui.

Cred că suntem datori să ne mobilizăm să empatizăm cu pacienții, pentru că în casele multora dintre noi, temperaturile arată un confort termic normal pentru noi si familia noastră, chiar dacă traversam vremuri grele din punct de vedere financiar.

În spitale, este nevoie de pături, pentru a acoperii bolnavii.

Facem un apel la dumneavoastră și vă rugăm să donați pături noi, pe care le strângem la sediul AJPP Timiș din incinta clădirii Pasmatex, str. Jiul, nr.2, Timișoara, urmând să le distribuim acolo unde este nevoie.

Poetul Adrian Păunescu surprindea în versurile sale, durerea celor care trec prin astfel de momente și asta ar trebui să ne dea de gândit!!!

Mi-e frig de frigul celui ce-o să plece

Și nu va mai veni-napoi în veci,

Și haina din cuier devine rece

Și mânecile la cămăşi mi-s reci….

Nu în ultimul rând, vrem să mulțumim pe această cale, medicilor si personalului medical, pentru dăruirea cu care iși fac datoria în aceste condiții vitrege, susținând cu profesionalism și căldură sufletească, pacienții internați în spitale

Haideți, timișoreni!!!, putem să ne ajutăm semenii!!!! Cu smerenie, Colectivul AJPP Timiș, Tel: 0726.325.309”, este mesajul AJPP Timiș.

Comentarii

comentarii