Acasă Eveniment Aproape 150 de timișeni, amendați pentru nepurtarea măștii de protecție, duminică

Aproape 150 de timișeni, amendați pentru nepurtarea măștii de protecție, duminică

331
DISTRIBUIȚI

Duminică, 3 octombrie, polițiștii din Timiș au verificat peste 4.000 de persoane, dând aproape 150 de amenzi, în valoare totală de peste 45.000 de lei, celor care nu au purtat masca de protecție în locurile în care aceasta este obligatorie. La acțiunile de duminică au participat și polițiști locali, jandarmi ai IJJ Timiș, pompieri ai ISU Timiș și angajați ai ITM Timiș.

„În data de 3 octombrie a.c., la activităţi au participat 265 de forţe de ordine, fiind verificate 85 de societăți comerciale, precum şi 63 de mijloace de transport persoane, dintre care 14 mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 4000 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 146 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 45.750 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Acțiunile de acest gen ale polițiștilor timișeni vor continua, mai ales pentru că ratele de infectare pe 14 zile continuă să fie foarte ridicate în majoritatea localităților din județ. În localitățile cu rate de peste 6 la mie, purtarea măștii de protecție este obligatorie, în toate spațiile publice, închise și, teoretic, deschise. Totuși, încă se așteaptă ordinul comun al miniștrilor Sănătății și de Interne care să stabilească în ce spații deschise masca redevine obligatorie.

Comentarii

comentarii