Acasă Actualitate Aproape 200 de copii de la sat, din Timiș, sunt sprijiniți pentru...

Aproape 200 de copii de la sat, din Timiș, sunt sprijiniți pentru a deveni buni informaticieni

697
DISTRIBUIȚI

Fundația Missio Link Internațional lansează proiectul „EDUSmart Robot”. Este un proiect finanțat de Microsoft Romania, care își propune creșterea șanselor la un viitor mai bun pentru 180 copiii din clasele VIII-XII, aflați în situații vulnerabile, din zone rurale, cu scopul de a-i sprijini în a se dezvolta în domeniul informaticii și care se întinde pe o perioadă de doi ani.

Fundația Missio Link are ca scop stoparea ciclului sărăciei, abuzului și exploatării cât și a analfabetismului, astfel încât copiii să devină parte a unei societăți mai bune în care fiecare are șanse și drepturi egale, indiferent de circumstanțele în care s-au născut, indiferent de rasa, religia sau etnia lor.

„Prin acest proiect ne propunem să oferim sprijin educațional pentru copiii aflați în situații de risc și să oferim instrumentele necesare profesorilor din instituțiile partenere cu care lucrăm în parteneriat de peste 15 ani, pentru a contribui la dezvoltarea nivelului de educație și pentru a încuraja procesul modern de învățare a copiilor, oferindu-le șansa unui viitor mai bun, din punct de vedere profesional și economic. Acest proiect ne ajută să continuăm să milităm pentru dezvoltarea educațională în comunitățile rurale dezavantajate din judetul Timiș, deoarece credem că fiecare copil inclus în proiect, prin dezvoltarea abilităților digitale și informatice, are șanse mai mari de a fi integrat socio-profesional în viitor, diminuând astfel riscul abuzului, exploatării și traficului de ființe umane. Dezvoltarea abilităților digitale poate spori șansele ca aceștia să devină adulți independenți în viitor, să câștige încredere în sine, iar un sistem educațional bazat pe principii și valori va duce la un sentiment de autorealizare, abilități de lucru în echipă, promovarea unui mediu online sigur și dezvoltarea abilităților de viață independentă”, transmit inițiatorii acestui proiect.

Parteneri in acest proiect sunt două scoli și un ONG din județul Timiș: Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Constantin Paunescu, cu sediul în Recas, Școala Gimnazială Giarmata și Asociația Semper Agape cu sediul în comuna Partoș, care desfășoară un program afterschool pentru copii din familii dezavantajate.

 

Comentarii

comentarii