Acasă Administraţie Aproape 3.000 de apartamente s-au debranșat de la Colterm în 2022. Cei...

Aproape 3.000 de apartamente s-au debranșat de la Colterm în 2022. Cei care încă nu au făcut-o trebuie să aștepte până la anul

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții companiei Colterm prezintă, la 1 septembrie 2022, situația la zi a stocurilor de combustibil, a lucrărilor efectuate și a debranșărilor. Dacă despre primele două subiecte au oferit recent detalii și reprezentanții primăriei, noutatea vine la capitolul debranșări. În acest an, 2.899 de apartamente s-au debranșat din sistemul centralizat. Data de 31 august a fost cea limită pentru depunerea cererilor, astfel că următoarele debranșări se vor putea face doar în 2023.

„Așa cum v-am informat și în lunile precedente, pregătirile pe care le-am demarat pentru sezonul de încălzire 2022-2023 se află în plină desfășurare, sens în care ne concentrăm toată atenția asupra asigurării stocurilor de combustibil, precum și pe finalizarea reparațiilor la instalațiile din CET Sud și a rețelelor de distribuție a agentului termic”, transmite Alexandru-Cristian Amza, administratorul special al companiei.

La fel cum declara în ultimele zile primarul Dominic Fritz, Colterm are, la finalul lui august, un stoc de 30.000 de tone. Reprezentanții companiei spun că în perioada vor accelera aprovizionarea, necesarul de consum pentru sezonul rece fiind de 250.000 de tone. În ceea ce privește gazul, există deja un stoc de 17.000 MWh de gaze, din totalul de 40.000 MWh, cât este stabilit de autorități pentru înmagazinare. De asemenea, ar mai fi încheiate și 8 contracte de achiziție gaze naturale pentru o cantitate de 190.165 MWh, cu livrare în perioada noiembrie 2022 – martie 2023. Miercuri, însă, primarul Dominic Fritz atrăgea atenția că această cantitate ar fi de departe insuficientă, mai ales că societatea primăriei nu găsește un mare furnizor cu care să încheie un contract pentru cantitatea dorită.

În ceea ce privește reparațiile și investițiile, reprezentantul Colterm transmite: „Totodată, au fost finalizate o serie de reparații la instalațiile de la CET Sud, și anume, un cazan și șapte mori, iar pe parcursul lunii septembrie se vor încheia reparațiile la instalațiile auxiliare de la cazane. Continuă, de asemenea, și lucrările de investiții demarate pe rețelele termice secundare și primară. Astfel, de la data demarării lucrărilor aferente proiectului cu finanțare europeană intitulat «Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană Etapa II» (martie 2021) și până în prezent, au fost executate lucrări pe o lungime de 5.931 metri rețea primară, dintr-un total de 9.067 metri (realizat 65,4 %) și 18.538 metri rețea secundară, dintr-un total de 20.095 metri (realizat 92,25 %). Precizăm încă o dată că aceste lucrări vor continua și în perioada următoare, până spre finele lunii iulie 2023, iar ca atare vor genera unele întreruperi în alimentarea cu energie termică, fapt pentru care le cerem încă o dată scuze clienților noștri și le mulțumim pentru înțelegere și încredere”.

Tot Amza prezintă și situația debranșărilor: „În ceea ce privește situația debranșărilor/deconectărilor, au depus, în acest sezon, cereri de deconectare individuală un număr de 2.420 de proprietari de apartamente, iar 89 au solicitat debranșarea, respectiv rezilieri ale contractelor de furnizare a energiei termice, dintre care 61 asociații de proprietari și 28 de case individuale sau apartamente cu branșamente separate. În total, s-au deconectat de la sistemul de termoficare 2.899 apartamente (2.420 rezultate din cereri individuale de deconectare și 479 apartamente din debranșări/rezilieri de contracte). Precizăm că aceasta este situația finală pe 2022, întrucât perioada în care sunt permise debranșări/deconectări se încheie la 31 august a fiecărui an”.

Comentarii

comentarii