Acasă Eveniment Aproape 40 de migranţi, ascunşi în două TIR-uri care transportau medicamente în...

Aproape 40 de migranţi, ascunşi în două TIR-uri care transportau medicamente în Belgia, prinși în timp ce încercau să iasă ilegal din România

DISTRIBUIȚI

Aproape 40 de migranţi au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Nădlac, judeţul Arad, ascunşi în două TIR-uri înmatriculate în Turcia, care transportau medicamente pentru societăţi comerciale din Belgia. Migranţii proveneau din Siria, Irak, Pakistan, Somalia şi Bangladesh şi intenţionau să ajungă în vestul Europei. 

”La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni turci, aflaţi la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, medicamente pentru societăţi comerciale din Belgia. În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorcile mijloacelor de transport, printre bunurile transportate, 38 de cetăţeni străini”, se precizează într-un comunicat de presă, de marţi, al Poliţiei de Frontieră.

Migranţii au fost preluaţi şi transportaţi la sediul sectorului pentru cercetări, unde poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, Irak, Pakistan, Somalia şi Bangladesh, ce intenţionau să treacă în mod fraudulos frontiera pentru a ajunge în state din vestul Europei.

”În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferi şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii depistaţi ascunşi”, a mai transmis Poliţia de Frontieră.

Comentarii

comentarii