Acasă Eveniment Aproape 80 de șoferi din Timișoara, amendați pentru că au parcat pe...

Aproape 80 de șoferi din Timișoara, amendați pentru că au parcat pe pistele pentru bicicliști

DISTRIBUIȚI

În ultima perioadă, polițiștii locali din Timișoara au identificat și amendat 79 de șoferi care au parcat pe pistele pentru bicicliști din municipiu. Fiecare dintre aceștia s-a ales cu o amendă între 290 și 725 de lei și două sau trei puncte de penalizare la permis.

Cele mai multe nereguli de acest gen au fost depistate pe Bdul Eroilor, str. Cluj, Spl. N. Titulescu, Spl. T. Vladimirescu, Cetății, Ștefan cel Mare, C. Porumbescu, Calea Aradului, Calea Torontalului, Calea Martirilor, V. Babeș, Pestalozzi și Piața Al. Mocioni.

„Aceste verificări sunt efectuate cu scopul de a veni în sprijinul persoanelor care folosesc vehiculele pe două roți și care au nevoie de piste libere, neocupate de mașini, cu atât mai mult cu cât astfel de trasee au fost amenajate nu numai în zona centrală cât și în celelalte zone. Reamintim că sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, respectiv oprire sau staționare pe piste.

Recomandăm, de asemenea, să se respecte legislația referitoare la oprire și staționare și să se țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a evita sancțiunile și chiar ridicarea autovehiculelor. Totodată, Poliția Locală Timișoara face apel la cetățeni ca, în cazul în care observă nereguli sau probleme care intră în competența sa să sune la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112, iar pentru cazurile în care sunt observate autovehicule pe pistele pentru bicicliști este valabil și numărul de telefon 0356.913, linie special înființată pentru astfel de sesizări”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Comentarii

comentarii