Acasă Actualitate Aproape jumătate din contestaţiile dascălilor timişeni au fost îndreptăţite

Aproape jumătate din contestaţiile dascălilor timişeni au fost îndreptăţite

DISTRIBUIȚI

Peste 50 de note schimbate la examenul de titularizare

Punct final în cadrul concursului de titularizare în învăţământul preuniversitar din Timiş. 138 de viitori dascăli au fost nemulţumiţi de nota primită, la examenul de titularizare şi au făcut contetstaţii. 53 dintre lucările recorectate de o comisie specială  au primit o altă notă decât cea iniţială. 20 de lucări notate cu note sub 5 au primit notă de trecere. Rezultatele finale au fost afişate marţi, la Inspectoratul Şcolar Timiş. „41 de lucări au fost soluţionate pozitiv, iar alte 12 negativ. Cu toate acestea, nici unul dintre profesorii care au corectat în primă fază lucrările nu va fi sancţionat. Asta pentru că la nici o lucrare recorectată nu s-a înregistrat o diferenţă mai mare de un punct”, spune Dumitru Tomoni, inspectorul şcolar general-adjunct din cadrul IŞJ Timiş.

Educatorii şi sportivii – cei mai nemulţumiţi

Cele mai multe contestaţii au fost înregistrate la posturile de educatori. Din 18 contestaţii, 5 lucrări au primit note mai mari. În topul nemulţumiţilor de nota primită au fost şi viitorii dascăli de educaţie fizică şi sport. Aici s-au înregistrat 14 contestaţii şi 4 lucări au primit o altă notă. Unul dintre aspiranţii la catedra de educaţie fizică a fost nemulţumit după ce a fost notat cu 9. La recorectare, lucrarea lui a primit nota 9.55. La această disciplină s-a înregistrat şi cea mai mare concurenţă. Pentru 3 catedre s-au luptat 190 de candidaţi. Cea mai mare luptă s-a dat pentru o catedră de biologie, aici înregistrându-se 94 de candidaţi pentru un post titularizabil. Peste 83% dintre cei aproximativ 2.000 de candidaţi au primit note de trecere. Procentul este un pic mai bun decât anul trecut, când doar 80%  dintre dascăli au luat note peste 5.

Examen fără probleme, urmează nebunia repartiţiilor

În afara celor 206 posturi de titular, în Timiş există alte aproximativ 1.200 de posturi de suplinitori. Miercuri, candidaţii care au prins un post titularizabil vor fi repartizaţi la catedre. Vor urma, apoi, detaşările la cerere, iar în perioada 27-29 iulie, repartizarea suplinitorilor. „Nu am înregistrat probleme majore la examenul de titularizare din acest an. Nici măcar notele finale, după rezolvarea contestaţiilor, nu au prezentat diferenţe foarte mari”, mai spune Dumitru Tomoni. Probleme ar putea să apară, însă, începând de miercuri. Aproape în fiecare an, la Timişoara, profesorii s-au călcat în picioare pentru a ajunge primii la catedra visată. Şase dascăli au primit nota maximă la examenul de titularizare în Timiş, iar cea mai mică notă obţinută de un candidat a fost 1,35, la disciplina fizică.

Comentarii

comentarii