Acasă Actualitate Aproape o treime din vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR...

Aproape o treime din vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR în Timiș au fost neconforme

725
DISTRIBUIȚI

Aproape o treime din vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR în Timiș au fost neconforme

Aproape 3500 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în anul 2018, prezentau pericol iminent de accidente.

Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.

In Județul Timiș  cifrele sunt următoarele:

Vehicule verificate: 1594 dintre care 32.75% neconforme, iar 4 de mașini prezentau pericol iminent de accident. 1.75 % dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 536 de amenzi contravenționale, au fost retrase 464 de certificate de înmatriculare și reținute 5 permise de conducere.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

”Rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, spune Roxana Dima, purtător de cuvânt Registrul Auto Român.

Comentarii

comentarii