Acasă Actualitate Aproape patru milioane de lei pentru a fi angajate în muncă persoanele...

Aproape patru milioane de lei pentru a fi angajate în muncă persoanele în risc de sărăcie din Timișoara

DISTRIBUIȚI

La sediul Protopopiatului Timișoara II, str. Moise Nicoară nr. 17, a avut loc lansarea proiectului ICA – Informare, calificare și angajare,  în parteneriat cu Fundația Filantropia Timișoara, în calitate de beneficiar.

În cadrul obiectivului sunt oferite cursuri gratuite și sprijin pentru găsirea unui loc de muncă.

La eveniment au luat parte oficialități județene și locale, reprezentanți ai unor ONG-uri și asociații și grupuri de acțiune locală, specializate în îmbunătățirea vieții cetățenilor, aflați în unele zone slab dezvoltate din urbea de pe Bega, preoți din parohiile implicate în proiect, reprezentanți ai presei locale și naționale.

Grupul țintă al proiectului „Informare, Calificare si Angajare – ICA” este reprezentat de 474 persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune sociala din teritoriul SDL, care doresc să participe la activități de informare, consiliere și cursuri de calificare în vederea integrării pe piața muncii și creșterea calității vieții.

Astfel, grupul este format din: persoane care au părăsit de timpuriu școala, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, persoane inactive, șomeri ș.a.

Beneficiile pe termen lung ale proiectului vizează dezvoltarea resurselor umane cu dificultăți de integrare pe piața muncii prin integrarea/ reintegrarea lor durabilă, menținerea pe piața muncii prin creșterea capacității de angajare prin cursuri de calificare și integrare socio-profesională, precum și consiliere pentru dezvoltare personală și profesională și promovarea unei atitudini pozitive față de formarea profesională continuă.

Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate (roma și non-roma) din orașe/municipii cu peste 20.000 locuitori, cu accent pe cele cu populație aparținând minorității romă, prin implementarea de măsuri/ operațiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC Partenerul proiectului este Mediline Exim SRL.

Activitatea durează 22 de luni cu începere din 01.03.2022.

Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 3.761.163,65 Lei.

Regiunea de implementare este Regiunea Vest, Timișoara, în teritoriul SDL: Zona Plopi-Kuncz, Zona Modern, Zona Ciarda Roșie, Zona Fabric, Zona Ghiroda Noua, Zona Crișan.

 

Comentarii

comentarii