Acasă Actualitate Aproximativ 25.000 de lei în amenzi, pentru șapte persoane, surprinse de camere...

Aproximativ 25.000 de lei în amenzi, pentru șapte persoane, surprinse de camere abandonând deșeuri

378
DISTRIBUIȚI

Șapte persoane au fost sancționate, doar în ultima săptămână, de polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului, după ce sistemul de monitorizare video le-a surprins abandonând deșeuri în mai multe locații din Timișoara. Două dintre aceste persoane au fost sancționate cu câte 6.000 lei și celelalte cu câte 3.000 de lei. În total, 27.000 de lei au avut de plătit aceste persoane.

În câteva cazuri, polițiștii au constatat că există anumite locații în care s-au mai abandonat deșeuri, și în trecut. De exemplu, în patru locații, pe străzile Mihai Viteazul cu Madgearu, Intrarea Castanilor cu Hărniciei, Corbului și Liviu Rebreanu, atât acum, cât și în trecut, au fost surprinse și identificate persoane care au abandonat deșeuri de mari dimensiuni în zonă.

Cu toate că au distribuit 20.000 de pliante în care erau prezentate sancțiunile pe care le riscă persoanele care abandonează deșeuri, polițiștii locali se arată dezamăgiți de faptul că „încă se aruncă deșeuri la colț de stradă”.

De asemenea, Poliția Locală Timișoara reamintește: „Conform Legii 211/2011 modificată prin Legea 188/2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3.000 și 6.000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora, iar în cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului”.

Comentarii

comentarii