Acasă Actualitate Aproximativ o sută de copii de la școli speciale din Timiș au...

Aproximativ o sută de copii de la școli speciale din Timiș au vizitat o mănăstire de lângă Timișoara

784
DISTRIBUIȚI

Aproximativ 100 de copii și tineri de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu” din Recaș, Centrul de plasament pentru copii cu dizabilități Recaș și Centrul Educativ Buziaș, împreună cu educatorii, profesorii și asistenții sociali, au fost astăzi, 7 martie, oaspeții obștii monahale de la Mănăstirea Timișeni-Șag din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei. Aceștia au participat, în biserica mare a mănăstirii, cu hramurile „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” și „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș”, la un moment de rugăciune și înălțare sufletească. Slujba a fost oficiată de Arhim. Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Timișoarei.

La finalul slujbei, părintele Simeon Stana a adresat un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a vorbit despre semnificația Bisericii, în înțelesul ei de comuniune şi comunitate sacramentală a oamenilor cu Dumnezeu, întemeiată de Hristos, Fiul lui Dumnezeu întrupat, şi lucrarea Duhului Sfânt, spre sfinţirea şi mântuirea oamenilor. În acest sens a fost subliniată ideea că, Biserica este „Trupul lui Hristos”, după cum afirmă Sfântul Apostol Pavel, având misiunea de a continua însăşi lucrarea lui Hristos în lume: de a propovădui cuvântul lui Dumnezeu, de a împărtăşi harul dumnezeiesc și de a-I conduce spre mântuire pe cei care îi aparţin.

După ce s-au rostit mai multe fragmente scripturistice, intercalate cu frumoase cântări religioase, toți copiii au fost invitați de maicile așezământului monahal la o agapă frățească. În semn de mulțumire, copiii au oferit maicilor și ostenitoarelor mănăstirii diverse obiecte, confecționate de ei în atelierele de creație. În semn de solidaritate și ca răspuns la iubirea lor, obștea mănăstirii le-a împărțit iconițe și obiecte bisericești.

În Arhiepiscopia Timișoarei există deja o tradiție ca, în prag de primăvară, copiii și tinerii de la Școlile speciale și Centrele de plasament din județul Timiș, să viziteze mănăstirile și lăcașurile de cult bănățene. De 28 de ani, Centrul eparhial din Timișoara organizează mai multe activități și programe în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș pentru copiii orfani sau pentru cei care provin din familii dezorganizate, cu un nivel socio-economic scăzut.

 

Comentarii

comentarii