Acasă Administraţie Aquatim a inaugurat reţele noi de canalizare pe mai multe străzi din...

Aquatim a inaugurat reţele noi de canalizare pe mai multe străzi din Timişoara

DISTRIBUIȚI

aquatim timsoara

În Timiş, vor mai înnoite 200 km de reţele canalizare şi 100 km de alimentare cu apă

În cadrul proiectului cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş”, Aquatim a recepţionat o parte din lucrările de investiţii prevăzute în zona Timişoara Sud.

Astfel, locuitorii de pe străzile Răscoala din 1907, Romaniţei, Contemporanul, Dimitrie Stan, Ion Românu, Splaiul Sofocle beneficiază de reţele noi de canalizare. Pe aceste străzi s-au executat lucrări de extindere a reţelei de canalizare, pe o lungime totală de circa 2,4 km.

„Însă, pentru racordarea la noile reţele, proprietarii de imobile trebuie să se prezinte la Serviciul Tehnic din cadrul Aquatim, în vederea obţinerii avizului tehnic de racordare. Programul de lucru al Serviciului este de luni până vineri între orele 8-15, iar adresa este str. Treboniu Laurean nr. 7A (în zona Pieţei Alexandru Mocioni). Menţionăm că pentru eliberarea avizului tehnic de racordare pentru imobilele situate pe străzile cuprinse în proiectul cu finanţare europeană, Aquatim nu percepe nici o taxă. Ulterior obţinerii avizului, se va întocmi imediat contractul de furnizare a serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare”, a precizat Oana Hortopan, PR Aquatim. Detalii http://www.aquatim.ro/avize-tehnice-45.html.

Proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş” are valoarea totală de 509.635.639 lei, din care 73,93% sunt fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% este asigurat de Aquatim SA, 11,30% de la bugetul de stat şi 1,73% de la autorităţile locale (Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara).

În judeţul Timiş, sunt vizate în principal următoarele investiţii: şapte staţii noi de epurare a apelor uzate, trei staţii noi de tratare a apei potabile, extinderea şi reabilitarea sistemelor de canalizare (aproximativ 200 km) şi a reţelelor de alimentare cu apă (aproximativ 100 km). Localităţile incluse în proiect: Timişoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buziaş, Gătaia, Recaş, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin.

Comentarii

comentarii