Acasă Economic Aquatim a semnat un nou contract de finanțare pentru investiții în ...

Aquatim a semnat un nou contract de finanțare pentru investiții în Timiș. Acesta are valoare de 148.245.473 euro

DISTRIBUIȚI

În data de 30 aprilie 2024, Aquatim a semnat, împreună cu Ministerul Investițiilor și Programelor Europene, contractul de finanțare pentru implementarea “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020 – etapa II” (cod SMIS: 2021 318847).

Acest contract de finanțare în valoare totală de 148.245.473 euro va asigura continuarea investițiilor începute în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), conducând astfel la  realizarea Axei 3 POIM, împreună cu obiectivele acesteia, respectiv dezvoltarea infrastructurii de mediu in condiții de management eficient al resurselor, conservarea si protecția mediului si promovarea utilizării eficiente a resurselor, creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației.

Noul contract de finanțare este încadrat în Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027, asigurând  prioritățile aferente acestuia, respectiv dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată și tranziția la o economie circulară, cu obiectivul specific RSO 2.5 – Promovarea accesului la apă și o gospodărire sustenabilă a apelor, asigurând astfel conformarea cu prevederile acquis-ului european si cu angajamentele asumate in sectorul de mediu.

Pentru locuitorii județului nostru, această nouă finanțare asigură continuarea și finalizarea lucrărilor începute deja, dar și dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată, în Timișoara și în alte localități din județul Timiș. Investițiile în infrastructura de mediu asigură igienă, calitate sporită a vieții și condiții de trai mai bune pentru populația beneficiară – a explicat dr. ing. Ilie Vlaicu, director general Aquatim SA. Proiectul este cofinanțat  din Fondul de Coeziune prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027.

Comentarii

comentarii