Acasă Administraţie Aquatim aproape a finalizat stația de epurare de la Găvojdia Timiș

Aquatim aproape a finalizat stația de epurare de la Găvojdia Timiș

DISTRIBUIȚI

Stația de epurare de la Găvojdia face obiectul contractului de lucrări nr.11, „Proiectare și execuție stații de epurare Găvojdia, Chizătău-Belinț”, în valoare de 15.683.538,40 lei, fără TVA.

Aquatim susține că lucrările înaintează foarte bine, stația de epurare fiind finalizată în proporție de circa 92%. S-au finalizat bazinele, hala tehnologică și rețelele interioare. Se lucrează la montajul echipamentelor (faza finală), drumuri, platforme, hala grătarelor, poarta, împrejmuirea și se execută lucrări electrice.

Noua stație de epurare va avea o capacitate de 2120 L.E. și va fi prevăzută cu tehnologie de ultimă generație: treaptă mecanică și biologică avansată, incluzând pe lângă eliminarea încărcării organice și eliminarea compușilor cu azot și fosfor. Pentru tratarea nămolului este prevăzut un sistem de îngroșare mecanică și un bazin de stocare nămol îngroșat.

Tehnologia vechii stații de epurare, construită înainte de 1989, a cărei  se limita doar la o treaptă mecanică. Construcția, aflată într-un grad avansat de degradare, va fi demolată.

Contractul de lucrări menționat mai sus face parte din cel mai mare proiect european aflat acum în derulare la Aquatim, cu o valoare totală de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.

 

Comentarii

comentarii