Acasă Actualitate Aquatim atenţionează că facturile emise în iunie sunt mult mai mari. Cauza?...

Aquatim atenţionează că facturile emise în iunie sunt mult mai mari. Cauza? Precipitaţiile abundente

348
DISTRIBUIȚI

apa meteo ian-mai 2014 doi doi doi

Aquatim atenţionează că ploile foarte abundente din luna mai influenţează la greu facturile emise în luna iunie. Sumele de plată care apar la rubrica „Apa meteo” sunt mult mai mari decît cele obişnuite.

 Ilie Vlaicu, directorul Aquatim, susţine că luna mai a fost cea mai ploioasă din acest an. Precipitaţiile înregistrate de staţiile meteo din judeţul Timiş au depăşit de 5-6 ori media lunilor precedente. În Timişoara, de exemplu, în perioada 21 aprilie – 20 mai, au căzut precipitaţii de peste 150 l/mp, spre deosebire de lunile aprilie şi martie, când la staţiile meteo s-au înregistrat 12 l/mp, respectiv 36 l/mp.

Întrebarea ridicată adesea de cetăţeni a fost: „De ce plătesc „apa de ploaie”?”.
Vlaicu răspunde că nu se plăteşte „apa de ploaie”, ci serviciul prestat de Aquatim, şi anume canalizarea şi epurarea apei provenite din precipitaţii. „Modalitatea de calcul a cantităţii de apă pentru care se taxează canalizarea, prezentată şi pe site-ul societăţii (http://www.aquatim.ro/factura-explicata-42.html#patru) este foarte simplă: se înmulţeşte cantitatea de precipitaţii de pe unitatea de suprafaţă, valoare transmisă lunar de Administraţia Naţională de Meteorologie, cu suprafaţa de pe care se colectează apa meteo la canalizare, suprafaţă declarată de clientul în cauză”, explică Vlaicu.

În cazul în care suprafaţa de pe care se colectează apa de ploaie la canalizare, declarată în contractul cu Aquatim, diferă de cea reală, clienţii pot oricând să semnaleze companiei de apă acest lucru, în scris. Reprezentanţiii societăţii vor face în scurt timp o verificare la faţa locului şi, dacă cele semnalate sunt corecte, se va proceda la modificarea contractului, lucru care se va vedea imediat pe facturile următoare. Aquatim încurajează utilizatorii să nu îşi conecteze sistemele de colectare a apei pluviale – burlane, rine, şanţuri, rigole – la canalizarea publică, ci să colecteze apa de ploaie şi să îi găsească diverse utilizări, de exemplu la udatul grădinilor. Pentru compania de apă, preluarea unor cantităţi mari de apă de ploaie în canalizare nu este deloc convenabilă. Tratarea apei uzate diluate, la staţia de epurare, este mult mai costisitoare.

 

Comentarii

comentarii