Acasă Actualitate Aquatim, de Ziua Femeii, 8 martie! ”Așadar iubiți și fiți iubite! Întotdeauna!...

Aquatim, de Ziua Femeii, 8 martie! ”Așadar iubiți și fiți iubite! Întotdeauna! La mulți ani!”

200
DISTRIBUIȚI

Din 1977, grație Adunării Generale a ONU, Ziua Internațională a Femeii se sărbătorește în data de 8 martie, după ce 1975 a fost declarat Anul internațional al femeii.

Eternul feminin a avut parte, de-a lungul vremurilor, de scrieri generoase și glorioase, pentru că femeile care au marcat lumea au făcut-o în moduri magistrale. Bărbații au admis asta și au dedicat femeii cele mai frumoase declarații de dragoste scrise, fie sub formă de romane, fie ca poezii, recenzii sau articole științifice. Au făcut-o asumat, au dat Cezarului ce-i al Cezarului, transformându-i astfel în parteneri loiali ai unei ecuații sfinte.

Astăzi, ne-am gândit să mergem puțin înapoi în vremi demult trecute și să vă reținem atenția cu un frumos feminin inedit: o mamă și fiicele ei, toate celebre: Emmeline Pankhurst (1858-1928), Christabel Pankhurst (1880-1958) și Sylvia Pankhurst (1882-1960).

Emmeline și cele două fete, Christabel și Sylvia, au înființat Partidul Femeilor în Marea Britanie, au luptat susținut pentru accesul liber al femeilor la vot, au reușit să-l impună și i-au servit drept model lui Alice Paul, care a adus înapoi în Statele Unite ideea. Valul în lupta britanică pentru acest obiectiv important li se datorează.

Dragi cliente ale Aquatim, „libertatea absolută se câștigă prin dragoste, căci doar dragostea îl eliberează pe om de natura sa”, (Mircea Eliade), așadar iubiți și fiți iubite! Întotdeauna!

La mulți ani! – este mesajul Aquatim către doamnele și domnișoarele din Timișoara și întreg județul Timiș, luni 8 martie 2021!

 

 

Comentarii

comentarii