Acasă Actualitate Aquatim marchează Ziua Internațională a Mediului, cu un program special la Aquapic

Aquatim marchează Ziua Internațională a Mediului, cu un program special la Aquapic

926
DISTRIBUIȚI

Aquatim marchează Ziua Internațională a Mediului, în data de 5 iunie, la ora 11.00, la  Uzina de apă Industrială-Centrul experimental pentru copii Aquapic, pe strada Frederic Mistral nr. 1 Timișoara.

Cu acest prilej a fost pregătit un program special pentru copii, tineri și adulți, desfășurat într-un cadru neconvențional, aproape de natură și de mediul prieten. Evenimentul este înscris în programul național al Anului European al Patrimoniului Cultural 2018.

„În parteneriat cu Administrația Bazinală a Apelor Banat și Teatrul Pentru Copii și Tineret MERLIN, Aquatim vă invită în spațiul minunat al Centrului experimental pentru copii Aquapic, pentru o oră de spectacol interactiv în aer liber, oferit de talentații actori ai Teatrului Merlin, la Noua Poveste a Scufiței Roșii!”, îndeamnă prof. univ. dr. Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.

În imediata vecinătate a clădirii fostei uzine de apă industrială a orașului Timișoara, dată în funcțiune în anul 1916, clădire de patrimoniu industrial, în ambianța naturală a parcului Aquapic, grupurile de copii și tineri vor asista la punerea originală în scenă a poveștii Scufiței Roșii, vor interacționa cu echipa actoricească și vor petrece o oră de educație și relaxare. Este surpriza pe care Aquatim, Aquapic, ABAB și Teatrul Pentru Copii și Tineret MERLIN o oferă cu drag timișorenilor de toate vârstele, într-o zi importantă, pentru că mediul este vital pentru toți!

“Accesul în incinta Centrului Aquapic este gratuit, vă așteptăm cu interes! Rugăm cadrele didactice să însoțească grupurile de copii, doritoare să fie parte a acțiunii noastre”, mai îndeamnă Vlaicu.

Ziua Internațională a Mediului este aniversată în fiecare an pe data de 5 iunie. Ea a fost instituită în anul 1972 și reprezintă elementul cel mai important al Programului pentru Mediu al Națiunilor Unite.

 

Comentarii

comentarii