Acasă Actualitate Aquatim primeşte sprijin şi asistenţă de la partenerii germani

Aquatim primeşte sprijin şi asistenţă de la partenerii germani

DISTRIBUIȚI

Aquademica_Hep_MonatzederPrin înfiinţarea fundaţiei AQUADEMICA
O delegaţie germană, condusă de unul din viceprimarii Munchenului, Hep Monatzeder, s-a aflat, zilele trecute, în judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

Unul din principalele scopuri ale vizitei a fost semnarea acordului de înfiinţare a fundaţiei AQUADEMICA, ai cărei membri fondatori sunt Aquatim S.A. şi Departamentul Apelor Uzate din cadrul Primăriei München. Astfel, în dimineaţa zilei de ieri, în Sala de Consiliu a Primăriei Timişoara, s-au pus bazele noii fundaţii. Înfiinţarea fundaţiei AQUADEMICA are în vedere dezvoltarea competenţelor în domeniile protecţiei mediului, alimentării cu apă potabilă şi managementului apelor uzate.

De această expertiză vor beneficia angajaţii Aquatim, dar se are în vedere şi extinderea publicului ţintă astfel încât transferul de cunoştinţe să aibă loc la nivel regional sau chiar naţional. În plus, beneficiind de experienţa specialiştilor germani, prin intermediul fundaţiei AQUADEMICA se va urmări si pregătirea personalului în domeniul scrierii de proiecte şi atragerii de fonduri nerambursabile pentru realizarea de investiţii în domeniul managementului apei potabile şi uzate.

În urma semnării parteneriatului, Primăria Munchen a oferit societăţii Aquatim două staţii pilot performante care simulează procesul de epurare a apelor uzate. La semnarea acordului de înfiinţare au participat reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile din România, ai Primăriei din München şi oficialităţi locale. (A.B.)

Comentarii

comentarii