Acasă Actualitate Aquatim va controla tot judeţul Timiş

Aquatim va controla tot judeţul Timiş

DISTRIBUIȚI

Ilie Vlaicu, directorul Aquatim, susţine că este vorba de contorizare, inventariere completă, dispecerat central pentru întreg judeţul şi o strategie regională pentru pierderile de apă.
Odată cu extinderea ariei de operare la nivelul judeţului, Aquatim a preluat serviciile de apă şi de canalizare în 40 de localităţi – un municipiu, opt oraşe şi 31 de comune. Astfel, oraşele Buziaş, Deta, Făget, Jimbolia şi Sânnicolau Mare vor fi cele cinci sucursale ale societăţii. “Prin poziţia lor geografică, acestea acoperă tot teritoriul judeţului, asigurând astfel eficienţa în exploatare şi operativitatea necesară la intervenţii”, a precizat Ilie Vlaicu (foto), directorul general Aquatim

Fără risipă de apă

Aquatim susţine că, pe termen lung, avantajele operării regionale se vor materializa prin investiţii de anvergură, pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi de canalizare. Pentru structurile preluate, există însă şi o serie de avantaje care se vor materializa înainte de realizarea investiţiilor planificate. Vlaicu susţine că, pe scurt, este vorba de contorizare, inventariere completă, dispecerat central pentru întreg judeţul şi o strategie regională pentru pierderile de apă. Toate branşamentele din localităţile unde operează Aquatim vor fi prevăzute cu contoare. Contorizarea va reduce risipa de apă, dar va avea un efect pozitiv şi asupra plăţii corecte a serviciului prestat şi, nu în ultimul rând, asupra bugetului alocat în gospodărie pentru aceste cheltuieli. Când s-a făcut contorizarea în Timişoara, consumul zilnic de apă pe cap de locuitor a scăzut la mai puţin de jumătate, în doi ani.

Strategie regională

În localităţile preluate există o serie de active neiventariate – conducte, armături, branşamente, staţii de pompare şi altele – care vor fi inventariate complet, stabilindu-se vechimea şi starea lor, amplasarea geografică şi valoarea contabilă. La finalizare, inventarul va fi predat şi primăriilor pentru înregistrarea în patrimoniul public. După colectarea datelor din teren, Aquatim va elabora o strategie regională privind investiţiile de reabilitare, înlocuire şi modernizare ce trebuie realizate. Rezultatul final va consta în îmbunătăţirea serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare oferite populaţiei, dar şi în reducerea pierderilor de apă.
Cele cinci sucursale vor fi dotate cu utilaje pentru realizarea întreţinerii curente, preventive şi corective, precum şi cu echipe specializate în intervenţii rapide, în caz de urgenţe. Reclamaţiile tuturor consumatorilor din aria de operare a Aquatim vor fi preluate însă de dispeceratul din Timişoara, care va deveni astfel un dispecerat regional. Reclamaţiile vor fi transmise către formaţiile şi echipajele de intervenţie de la sucursale, astfel încât timpul de rezolvare al efectelor sau avariilor să fie minim.

 

Comentarii

comentarii