Acasă Administraţie Aquatim va dezvolta, până în 2023, sisteme durabile de apă și apă...

Aquatim va dezvolta, până în 2023, sisteme durabile de apă și apă uzată, în 40 de localități din Timiş

DISTRIBUIȚI

Amplu proiectul regional al Aquatim de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș în valoare de 180 de milioane de euro are ca obiectiv dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în peste 40 de unități administrativ teritoriale din județul Timiș, cu finalizare în anul 2023 – arată Raportul anual pe 2019, lansat marți, 28 aprilie 2020, de către Aquatim.

Din suma de180 de milioane de euro, 135,6 milioane euro sunt fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 20,7 milioane euro de la bugetul de stat, 3,2 milioane de la bugetul local și 20,5 milioane euro co-finanțare Aquatim.

Suma alocată Timișoarei este de 51 milioane de euro.

Prof. univ. dr. Ilie Vlaicu, directorul Aquatim, a explicat că, în Timișoara, principalele investiții vizate de program sunt modernizarea stației de tratare a apei potabile Bega, reabilitarea a 38 km de rețea de apă și a 16 km rețea de canalizare, pe mai bine de 60 de străzi din oraș, o linie de valorificare termică a nămolului la stația de epurare a apelor uzate, precum și un sistem SCADA regional.

Din fonduri proprii, Aquatim a investit, în 2019, 10 milioane de lei, pentru modernizarea sistemelor de apă și canalizare, pe mai mult de 20 de străzi din oraș.

Anul trecut, Aquatim a fost în vârful clasamentelor economice județene și naționale, poziție ce răsplătește și evidențiază performanța managementului și eficiența economică, an după an, a companiei timișene.

”Tot în 2019 am întărit colaborarea cu mediul universitar, în special cu Universitatea Politehnica din Timișoara, în domeniile cercetării, pregătirii profesionale și a practicii directe a studenților. Activitatea Fundaţiei româno-germane Aquademica a avut continuitate și ritm, prin cursuri, conferințe, comunicări științifice și întâlniri profesionale.

Prezența Aquatim în viața comunității, dincolo de asigurarea permanentă a calității și siguranței apei 24 de ore din 24, a fost și mai susținută, implicându-ne și ajutând la buna desfășurare a numeroase evenimente sociale, culturale și sportive.

Iată doar câteva dintre lucrurile bune cu care echipa Aquatim se poate lăuda. Dar ele sunt mult mai multe – se pot citi chiar în acest raport – și ne obligă la performanțe și mai ridicate”, explică Vlaicu, în Raportul pe 2019.

Societatea Aquatim SA este operator regional din anul 2010. Activitatea societății este coordonată din Timișoara, iar operarea în județ fiind organizată prin cele 5 sucursale din: Buziaș, Deta, Făget, Jimbolia, și Sânnicolau Mare.

Aria de operare a Aquatim la sfârșitul anului 2019 cuprindea 137 de localități: 1 municipiu, 8 orașe, 46 de comune și 82 de sate.

În anul 2019 au semnat contractul de delegare a gestiunii serviciilor de apă și de canalizare cu societatea Aquatim localitățile Alioș, Remetea Mică, Bethausen, Cladova, Cutina, Leucușești, Răuți, Sânmartinul Maghiar, Pustiniș și Rudicica.

Comentarii

comentarii