Acasă Actualitate Aquatim va începe lucrările de prevenire a inundatiilor la pasajele CFR

Aquatim va începe lucrările de prevenire a inundatiilor la pasajele CFR

352
DISTRIBUIȚI

Ilie VlaicuAquatim va începe, în a doua jumătate a lunii august, lucrările de prevenire a inundării pe timp de ploi abundente a pasajelor CFR situate la intersecţiile str. Popa Şapcă cu Demetriade şi Circumvalaţiunii cu bdul. Republicii. După cum se ştie carosabilul ce subtraversează cele două pasaje CFR este sub cota tramei stradale. Datorită acestui fapt, anul trecut pasajele au fost inundate pe timpul unor averse împiedicând astfel circulaţia rutieră.
Lucrările prevăd instalarea unor staţii de pompare care vor colecta şi evacua apa de ploaie în colectoarele situate pe strada Demetriade şi pe bdul. Republicii. Staţiile de pompare vor porni automat atunci când debitul apelor de ploaie nu mai poate fi preluat gravitaţional de către canalele existente.
Investiţia se face din fonduri Aquatim şi se ridică la aproximativ 300 mii lei. Durata de execuţie a lucrărilor este de 3 luni, timp în care circulaţia din zonele respective va fi restricţionată parţial.
“Vara, ploile cad cu intensitate mare în intervale scurte de timp. Sistemul de canalizare al municipiului Timişoara are capacitate de preluare a unor debite mari de apă, dar poate fi blocat de pătrunderea accidentală sau intenţionată a materialelor de construcţii sau a altor materiale”, a declarat dr. Ing. Ilie Vlaicu (foto), director general Aquatim.

Comentarii

comentarii