Acasă Cultura Arădenii fac chetă pe Facebook pentru AMIFRAM

Arădenii fac chetă pe Facebook pentru AMIFRAM

1227
DISTRIBUIȚI

Spre disperarea conducerii Consiliului Judeţean Arad şi a Centrului Cultural Judeţean care au decis să suspende finanţarea Festivalului AMIFRAM şi să-l scoată din calendarul de evenimente, arădenii s-au mobilizat pe conturile de socializare şi fac chetă ca ediţia aniversară de un sfert de veac să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

În urma eliminării Festivalului AMIFRAM din calendarul de evenimente al Centrului Cultural Judeţean, pentru acest an a fost alocată o sumă infimă de bani, cu care ar fi imposibilă organizarea ediţiei aniversare. „Nu puteți voi tăia de la finanțare cât putem noi strânge din donații! Haideți să le arătăm că ne pasă de munca de un sfert de veac a acestui OM! Eu donez prima. 300 lei. Puțin de la mulți, și festivalul merge mai departe. Share if you care! #amifran #25ani”, scrie Laura Pascu pe contul său de Facebook. „O să încep printr-o donație pentru acest festival. Și vă invit pe toți cei care contribui să o faceți. Iar dacă nu puteți, dar cel puțin credeți că acest eveniment reper pentru Arad merită să continue, vă rog ca măcar să dați vorba mai departe. Să încurajați oamenii să sprijine acest eveniment și în același timp să le spuneți celor care ne conduc orașul cât sunt de mici, de triști, de dezgustători!”, a scris Adela Cristea. „Pentru cei care vor și pot să ajute Festivalul AMIFRAN să meargă mai departe, am aflat și detaliile Asociației (Mulțumesc Laura!): Asociația pentru apararea si cultivarea francofoniei AMIFRAN cod fiscal: 7411550, sediu: Piata Acad. Caius Iacob, nr. 4, bl.R/A/16, 310137 Arad, ROMÂNIA, conturi bancare: BCR: R030 RNCB 0015 0303 2426 0001; BRD Groupe Société Générale: RO 80 BRDE 020S V023 2741 0200 (LEI)
RO 72 BRDE 020S V019 6576 0200 (EURO”, au postat arădenii pe Facebook.

Deja, zeci de arădeni au anunţat că au donat bani pentru ca cea de-a 25-a ediţie a Festivalului AMIFRAM să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, în ciuda faptului că autorităţile nu mai doresc acest eveniment. Însă, în dosarul de candidatură a Aradului pentru Capitală Culturală 2021, AMIFRAN a fost una dintre manifestările cu care Aradul s-a mândrit. 

Festivalul Amifran este cel mai mare festival cultural francofon pentru tineret din România şi este organizat la Arad din anul 1993. Deoarece preşedintele Asociației pentru apărarea și cultivarea francofoniei Amifran, organizator al festivalului, Florin Didilescu nu a fost agreat de conducerea liberală a Consiliului Judeţean, a fost dat afară de la şefia bibliotecii arădene, iar acum, pentru a-l „pedepsi”, s-a tăiat şi din finanaţarea  Festivalului AMIFRAM.

Comentarii

comentarii