Teodor Stoica, istoric cu o profundă pasiune pentru orașul său, își împărtășește cercetarea asupra orașului Arad în mult-așteptata carte intitulată „Aradul de altădată”. Cartea este rezultatul firesc al activității paginii de Facebook cu nume omonim, cunoscută de foarte mulți arădeni și numai, o adevărată comunitate, cu mai mult de 38.000 de urmăritori. Cartea nu este doar o altă monografie locală, ci o incursiune emoționantă în trecutul complex al acestui oraș.
Cu o serie de subiecte ce l-au captivat în mod special, autorul Teodor Stoica a început scrierea acestei cărți în vara anului 2020. Intenția autorului nu a fost doar de a oferi cititorilor o perspectivă diferită asupra trecutului orașului, ci și de a stimula o conștientizare profundă a istoriei și a potențialului extraordinar pe care Aradul îl deține. Cartea cuprinde șase capitole pline de informații bine documentate, iar la finalul fiecărui capitol este prezentată câte o galerie de imagini discutată în text.
Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Aradul de altădată” cu suportul Centrului Cultural Județean Arad (director de proiect: Dr. Teodora C. Artimon).
Editura a fost înființată în anul 1995, prin avizul Ministerului Culturii nr. 3699/04.07.1995. Până în prezent, editura a publicat peste 1.000 de titluri de carte științifică, lucrări didactice, monografii, lucrări beletristice, cu autori din țară și străinătate.
Scopul editurii este cercetarea de calitate, care să aducă un plus de valoare academică în România și nu numai.
Comentarii
comentarii