Acasă Actualitate Aradul s-a cutremurat din nou! Un seism cu magnitudinea de 4,1 pe...

Aradul s-a cutremurat din nou! Un seism cu magnitudinea de 4,1 pe Richter a avut marți seara

DISTRIBUIȚI

Un cutremur cu magnitudinea de 4,1 pe Richter a avut loc, marți seara, în județul Arad. Vorbim despre un nou seism, după cele de 4,9, urmat la doar câteva ore de altul de intensitate de 4,3. Seismologii au anunțat că seismele de luni seara au fost urmate de 12 replici. Ambele seisme s-au simțit în Arad, Lipova, Cluj și Timiș, dar și în localități din Ungaria.

“Cutremurul produs la ora 19.15 în Crişana, judeţul Arad, a avut magnitudinea ML 4.3. El s-a produs la o adâncime de 6.8 kilometri.

Intensitatea acestuia a fost V.

Cutremurul s-a produs la 18 kilometri SE de Arad, 46 kilometri NE de Timisoara, 71 kilometri SE de Bekescsaba, 94 kilometri N de Reşiţa”, anunță INFP.

”Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Echipaje operative au fost trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaştere in municipiul şi judeţul Arad”, a transmis ISU Arad.

La rândul lor, reprezentanţii ISU Timiş au precizat că la Dispeceratul instituţiei nu s-au înregistrat apeluri care să solicite sprijin post-seism.
 
UPDATE: Potrivit INCDFP, epicentrul cutremurului a fost în zona localității Zăbrani.

Comentarii

comentarii