Acasă Economic Arena leilor și School for Startups România pornesc într-un turneu național

Arena leilor și School for Startups România pornesc într-un turneu național

469
DISTRIBUIȚI

La Timișoara se dă startul turneului pentru preselecția celor mai bune proiecte de afaceri care vor fi prezentate în emisiunea Arena Leilor

Pe data de 31 ianuarie 2012, echipa de producție a emisiunii „Arena leilor” și organizatorii programului School for Startups România se vor afla la Timișoara, hotel Timișoara, sala Viena I, la primul eveniment din cadrul unui turneu național ce vizează selectarea celor mai bune proiecte de afaceri pentru noul sezon al emisiunii.

 Participarea la eveniment este gratuită, dar locurile sunt limitate. Împreună, „Arena leilor” și School for Startups România își propun să găsească oameni cu inițiativă și spirit antreprenorial care doresc să prezinte o idee de afacere, o invenție sau o afacere pe care doresc să o extindă,  în fața unor investitori dispuși să își investească atât banii, cât și experiența  în afaceri noi sau în curs de dezvoltare. În cadrul acestei întâlniri, experții în educație antreprenorială de la School for Startups România vor susține un Open Class despre modul în care trebuie prezentată o idee de afacere sau o afacere în fața unui investitor și importanța proiectării unui business plan. Marius Ghenea, cunoscutul antreprenor în serie și business angel, le va vorbi participanților despre experiența pe care o oferă participarea în emisiunea Arena leilor și despre mecanismul de realizare a emisiunii. Va urma apoi o sesiune de prezentări de proiecte în fața unui juriu format din membrii echipei de producție a emisiunii, iar proiectele selectate vor fi prezentate ulterior în cadrul show-ului TV în fața investitorilor invitați. Pe plan local, evenimentul se bucură de susținerea Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), al cărei rol este acela de a contribui la dezvoltarea durabilă şi prosperitatea Regiunii Vest, prin încurajarea investiţiilor, angajarea permanentă în procesul de restructurare industrială şi de creare de noi locuri de muncă. Participarea  la eveniment este gratuită (însă locurile sunt limitate), iar înscrierea se face prin completarea formularului de înregistrare disponibil pe www.turneuarenaleilor.ro, până la data de 30 ianuarie 2012.
School for Startups (S4S) este un program unic, dezvoltat în Marea Britanie de Doug Richard, antreprenor în serie, angel investor și invitat la emisiunea difuzată de BBC, Dragon’s Den (echivalentul “Arenei Leilor” din România).  S4S este un program prin care tinerii sunt ajutați să înceapă afaceri de succes, iar antreprenorii aflați la început de drum sunt ajutați să își dezvolte afacerea în mod corect încă din faza de startup. Marius Ghenea, președinte al Fit Distribution și invitat permanent în cadrul emisiunii TV “Arena Leilor”, participă în calitate de profesor la acest program. School for Startups a fost adus în România de către Fundația Post-Privatizare.

Comentarii

comentarii