Acasă Actualitate Arhiepiscopia Timișoarei a cheltuit anul trecut aproximativ 900.000 de euro pentru activități...

Arhiepiscopia Timișoarei a cheltuit anul trecut aproximativ 900.000 de euro pentru activități filantropice

DISTRIBUIȚI

Adunarea Eparhială, întrunită, sâmbătă, 23 ianuarie 2021, sub președinția ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului, a debutat cu slujba de Te Deum oficiată în paraclisul mitropolitan „Învierea Domnului”.

Lucrările au continuat apoi în sala de festivități a unde au fost analizate activitățile desfășurate de Centrul eparhial prin toate secțiile sale, prin oficiile protopopești, parohii, mănăstiri, asociații și fundații bisericești, la nivelul Arhiepiscopiei Timișoarei.

Anul 2020 a fost un an greu, marcat de problemele ridicate în contextul pandemiei, cu foarte multe cazuri de oameni bolnavi, cu nevoi resimțite de unitățile medicale, așezămintele sociale din eparhie, dar și de către mulți credincioși.

În acest context al stării de alertă și al stării de urgență, când participarea credincioșilor la sfintele slujbe a fost suspendată, Biserica și-a desfășurat totuși viața bisericească, împlinindu-și misiunea la care a fost chemată; slujbele nu au fost anulate ori suspendate, rugăciunea nu a fost oprită, chiar dacă în perioada stării de urgență preoții au slujit doar cu personalul angajat în biserici.

După perioada stării de alertă, sfintele slujbe au fost săvârșite, mai ales la parohiile mari, în afara lăcașurilor de cult, pentru a se respecta măsura distanțării fizice. 

Punctul forte al activităților de anul trecut l-a constituit întrajutorarea care a pornit dinspre Centrul eparhial, parohii, mănăstiri, fundații și asociații bisericești către  spitale, școli, grădinițe și așezăminte pentru vârstnici, familii cu mulți copii etc.

Suma investită de Arhiepiscopia Timișoarei pentru toate activitățile filantropice a fost de aproximativ 900.000 de euro.

Activitățile culturale și școlare s-au derulat anul trecut online, tot online fiind organizate și unele manifestări culturale ori științifice. De asemenea, au fost  continuate lucrările în sectorul Patrimoniu și Construcții la bisericile noi, la biserici monument istoric, aflate în renovare , la așezămintele mănăstirești, la case parohiale, deși comparativ cu anul 2019, veniturile au scăzut într-un procent de aproximativ 40%.

Comentarii

comentarii