Acasă Cultura Art Calendarium – artă pe timp limitat, joi, la Casa cu Iederă din...

Art Calendarium – artă pe timp limitat, joi, la Casa cu Iederă din Timișoara

614
DISTRIBUIȚI

Joi, 5 August 2021, începând cu ora 18.00, bănățenii sunt invitați la vernisajul expoziției “Art Calendarium” – vizualizarea artei pe timp limitat la Casa cu Iederă, bv. Corneliu Coposu nr. 5 din Timișoara.

Într-o lume mereu grăbită, cu o inflație de imagini și informații care trec pe lângă… și printre noi…devenim tot mai nepăsători față de actul artistic și cel cultural. Prea puțini își iau o clipă de răgaz să contemple o pictură sau o lucrare care reflectă spiritul și tradiția locului.

Astfel, editura “Banat Media Verlag” încearcă să atragă privitorul în lumea artei și prin vizualizarea unei file de calendar… adică pe timp limitat. Vor fi prezentate Calendarele 2022 cu lucrări ale artiștilor vizuali timișoreni Vasile Pintea și Ana Hoble, de asemenea, un calendar cu reproduceri din lucrările “pictorului șvabilor bănățeni” – Ștefan Jäger și un calendar cu imagini din colecția de porturi populare bănățene vechi a lui Walter Stahli.

La cei peste 90 de ani, Vasile Pintea este de mult considerat un artist plastic ancorat în arta contemporană lui, unul din cei mai longevivi și activi pictori timișoreni, care și-a dobândit de-a lungul anilor o binemeritată faimă și pe plan internațional.
Ana Hoble, absolventă a Universității de Vest Timişoara, secţia Arte textile şi design vestimentar, este o artistă vizuală complexă, care stăpânește arta tapiseriei în diverse tehnici de exprimare.

Ștefan Jäger a fost un adevărat meseriaș în ale picturii. A pus în evidență ca nimeni altul satul bănățean cu oamenii săi, peisajul câmpiei bănățene, și în special tradițiile și obiceiurile șvabilor bănățeni.
Walter Stahli – inginer agronom format și crescut în Banat, a adunat de-a lungul anilor o impresionantă colecție de cărți poștale vechi, în special cu portul bănățean românesc. Prezentarea calendarelor va fi completat de o mini-expoziție de pictură cu lucrări ale artiștilor plastici Vasile Pintea și Ana Hoble în interiorul Casei cu Iederă.

Expoziția vă rămâne deschisă până la sfârșitul lunii August, de luni până vineri între orele 13-17 cu respectarea măsurilor și regulilor de acces impuse de autorități în contextul pandemiei COVID-19.
În caz de timp favorabil, în curtea Casei cu Iederă vă avea loc o expoziție outdoor precum și o degustare de vinuri marca Thesaurus din Podgoria Silagiu-Buziaș.

Comentarii

comentarii