Acasă Actualitate Artă urbană: elevii de la Liceul de Arte Plastice Timișoara și-au pictat...

Artă urbană: elevii de la Liceul de Arte Plastice Timișoara și-au pictat clădirea în care învață, împreună cu studenții de la Facultatea de Arte și Design

445
DISTRIBUIȚI

În weekendul 8 – 10 octombrie, la Liceul de Arte Plastice Timișoara de pe strada Lorena s-a ținut a doua sesiune a Programului educațional de artă urbană, parte din Memoriile Cetății 2021. În prim-plan au fost chiar elevii liceului, dar și studenții Facultății de Artă și Design Timișoara. Aceștia s-au urcat pe schele pentru a vopsi clădirile unității de învățământ, au pictat gardurile, dar au stat și în ateliere, unde au realizat mai multe mozaicuri din gresie și faianță sau au modelat lut.

„A fost o explozie de culoare, veselie și dibăcie în zilele mohorâte din acest weekend”, transmit, pe rețelele de socializare, reprezentanții Asociației Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. Această cea de-a doua etapă din Programul Educațional de artă urbană a primit și susținerea municipalității, prin apelul RESTART2023 al Centrului de Proiecte Timișoara.

Iată și numele tinerilor artiști din weekend:

◾ 𝘀𝘁𝘂𝗱𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗶: Andreea Băban, Ioana Cociș, Loredana Ilie, Felix Cionte, Dragoș Ionuț, Cristian Uță, Maria Moga și Julia Toth.

◾ 𝗲𝗹𝗲𝘃𝗶𝗶: Boiciuc Maria Georgiana, Borteș Dorinel Florin, Ghergheșanu Beatrice Andreea, Miloș Anamaria, Nicola Briana Alice, Oltean Andrei Cristian, Pasăre Andreea, Pașcu Naomi-Ioana, Popovici Elisei, Stanca Daniela Georgiana, Ticula Iuliana Alexandra, Delcea Ariana-Maria, Epsih Andrei Flavian, Jurjescu Elisabeth Maria, Rus Remus Constantin, Somle Alina Timea, Tot Iulia Amalia, Ana Maria Sememdeaev, David Stoichescu, Sefora Lupu, Ana Maria Ișfanescu, Mehmet Bașcan, Ovidiu Maloș, Dariana Iovicescu, Viki Grancea, Iasmina Sava, Alexandra Bugarin.

Echipele au fost coordonate de Corina Nani, Mihai Zgondoiu și Horațiu-Cristian Pavelescu, dar au participat și cadrele didactice Arh. Prof. Monica Sabău, Arh. Prof. Ariana Țuțuraș, prof. Camelia Hîrjea și Arh. prof. Ioana Junc.

Sursă foto: Seba Tataru/ Facebook – Timișoara 2023

Comentarii

comentarii