Acasă Actualitate Arta!Focul viu & Salonul Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale...

Arta!Focul viu & Salonul Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice 2022 ajuns la Ediția a X-a

DISTRIBUIȚI

Arta autentică este focul viu care transformă și elevează tot ceea ce atinge, pânza, hârtia, privitorii și spațiile cu care intră în contact, precum și artistul însăși. Salonul Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice de la Timișoara este un spațiu sigur pentru cei care își exprimă adevărul prin artă, o oază a Artistului-OM Liber.

525 de artiști din peste 50 de țări și 6 continente participă la salonul nostru devenit deja tradiție, uniți într-un singur cuget: arta expune adevărul la nivel global pentru a aduce înapoi Umanul în societatea actuală. Artiștii caricaturiști, umoriști la rădăcină, sunt printre cei mai critici analiști ai realității înconjurătoare. Cu o privire critică și o gândire ascuțită, expun adevărul observat întotdeauna cu zâmbetul pe buze: viața este prețioasă, merită să fie traită frumos și demn, respectând Umanitatea și Valorile sale universale.

În cadrul vernisajului online din 14 octombrie orele 16:00 (RO), Președintele Salonului Internațional, Antonio Calderon de Jesus va anunța nominalizații și premianții Ediției a X-a în direct pe parcursul conferinței transmise live pe FB Stefan Popa POPA’S.

2022 marchează pentru noi puntea de legatură dintre generația actuală și cea viitoare: expunem anul acesta lucrări ale școlilor de artă pentru copii de pe diferite continente cu mesaje foarte puternice, adresate întregii lumi.

Speakeri internaționali ne onorează cu prezența : Giorgio Cegna, Rector al Uniglobus-PUSA University-Belle Arti, Assisi (Italia), Thomas Gallego Izquierdo Director Depart. Arte Vizuale Satirice al Universității Alcala de Henares (Spania), Vladimir Kazanevsky renumit caricaturist din Kiev (Ucraina), Rudy Gheysens, Presedintele Asociației Caricaturiștilor din Belgia, Ilya Katz, caricaturist din Tel Aviv (Israel), Valeri Kurtu (Germania), Tudor Banus (Franța), precum și alți invitați.

Salonul Internațional este organizat de Consiliul Județean Timiș și Muzeul Național al Banatului în parteneriat cu Fundația Popa’S.

Expoziția va fi deschisă în perioada 14 octombrie – 7 noiembrie în intervalul orar 10:00 – 18:00 la Mansarda Bastionului Therezia, Str. Martin Luther 4, Timișoara. Mai multe detalii pe : https://www.facebook.com/stefan.popapopas.oficialwww.facebook.com/MuzeulBanatuluiTimisoaraOficial/

Comentarii

comentarii